,,Open je zintuigen in de stilte’’

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Yvonne Veenendaal is begonnen met de organisatie van stiltewandelingen. Het idee om dit in groepsverband te doen is ontstaan vanuit de individuele wandelcoaching die Orizzonte biedt. De ervaringen die de Edese hiermee heeft, inspireerden haar tot het ontwikkelen van een concept voor groepen. ,,Met een groep van maximaal twaalf personen ga ik op pad in het Edese Bos. Er wordt zo’n anderhalf tot twee uur gewandeld in een rustig tempo.”

Orizzonte geeft wandelcoaching aan groepen EDE- ,,Een paar uur je gedachten loskoppelen van wat je bezighoudt. Even stilte in je hoofd creëren door actief bezig te zijn. Dat kàn, zonder dat je in je sportoutfit hoeft te stappen.” Woorden van Yvonne Veenendaal van Orizzonte, bureau voor coaching en loopbaanbegeleiding.

Ademhaling

Tijdens de wandeling worden de deelnemers begeleid in het leggen van hun focus op de ademhaling en het bewust inzetten van zintuigen. ,,Deelnemers zijn aangenaam verrast over hoeveel meer zij hierdoor horen en zien. Een tweede prettig effect is dat men door zo bewust bezig te zijn met de omgeving allerlei gedachten die continue door ons hoofd lijken te gaan, even naar de achtergrond verdwijnen en er stilte ontstaat.”

Na afloop van de stiltewandeling wordt er koffie of thee gedronken en worden ervaringen uitgewisseld. Informatie over data en aanvangstijden zijn te vinden op de website www.orizzonte-coaching.nl. ,,Voor het bedrijfsleven biedt Orizzonte een verkorte versie aan die inmiddels al een aantal keren succesvol is ingezet als workshop of vergaderbreak. “

Ook voor niet-wandelaars biedt Orizzonte overigens ,,inspirerende’’ workshops. Binnenkort vinden de eerste themadagen plaats. Hierbij draait alles om muziek en plezier! ,,Bezoek de verrassende site!’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie