Zomerkamp in Nationaal Park De Hoge Veluwe

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Natuurliefhebbers kunnen zich op vrijwillige basis nuttig maken in het Park. Als waardering voor de geleverde diensten kunnen de deelnemers gratis kamperen in het Park en hebben ze gratis toegang tot het Park. Daarnaast neemt een natuurgids liefhebbers mee voor een avondwandeling of een fietstocht.

Per witte fiets naar ‘t werk in de natuur OTTERLO - Meehelpen in de natuur van Het Nationale Park De Hoge Veluwe? Vanaf 11 juli is dit mogelijk! De Vereniging Vrienden van De Hoge Veluwe organiseert maar liefst vier weken een Zomerkamp.

Iedere dag vertrekken deelnemers van het kampeerterrein om 08.30 uur, per witte of eigen fiets naar het werk. De ene dag wordt ongewenste opslag verwijderd terwijl de andere dag vijvers worden schoongemaakt. Dit jaar wordt ook gewerkt aan het geschikt maken van bunkers voor vleermuizen. Natuurlijk is er tussendoor ook tijd voor een koffie- en lunchpauze. Na een paar uur hard werken worden om 15.00 uur de werkhandschoenen uitgetrokken en de snoeischaren opgeborgen. Wanneer iedereen weer een volle maag heeft en zich weer schoon kan vertonen begint het avondprogramma. Het is ook mogelijk om ‘s avonds het Park op eigen initiatief tot sluitingstijd te verkennen. Door deel te nemen aan het zomerkamp wordt niet alleen veel kennis opgedaan, maar krijgen deelnemers ook inzicht in het terreinbeheer. Deelnemers dienen te beschikken over stevig schoeisel, werkhandschoenen en kleding.

Liefhebbers kunnen zich voor één of twee weken opgeven voor het Zomerkamp in de periode van 11 juli tot en met 8 augustus. De Zomerkampen beginnen op zaterdag 11, 18 en 25 juli en 1 en 8 augustus vanaf 12.00 uur. Voor 12.00 uur die zaterdag erop mag iedereen het Park weer verlaten, tenzij er voor twee weken kamp is gekozen.

u www.vriendenhogeveluwe.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie