Enjoy the game

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Samen met ruim 60 jongeren kijken de organisatoren en haar vrijwilligers terug op een geslaagde editie van Enjoy the Game (ETG). Voor de derde keer sinds het bestaan van ETG konden jongeren zaterdag in het Westhoffhuis te Lunteren een dag lang tegen elkaar en met elkaar gamen op spelcomputers. Het aanbod hiervoor was breed georiënteerd: van de Nes (Nintendo) tot aan de XBOX360 en de Playstation 3.

Dat de organisatie in de wijde omtrek een groeiende naamsbekendheid geniet, bleek uit een groep jongeren die vanuit Bunnik, Maarn en zelfs Utrecht naar Lunteren waren afgereisd om deel te nemen aan ETG.

Centraal bij iedere editie van ETG stonden ook dit maal de diverse competities. De jongeren konden tegen elkaar strijden in drie verschillende competities: Call of Duty 5, Street Fighter IV en Guitar Hero. Daarnaast was het mogelijk om in een één-op-één situatie te gamen tegen een wat de jongeren noemen ‘semi-prof’.

Gamequiz

Ook werd de kennis van de wereld van games en spelcomputers bij de jongeren getest in een gamequiz. Na spannende finales in de drie competities kwamen uiteindelijk Johnny Bos uit Lunteren, Michael Foru uit Ede en Wilco Budding uit Bennekom als winnaars uit de bus en mogen zij zich de nieuwe Gamekings van Gelderland noemen. Sander Wolbersen uit Harskamp werd uiteindelijk winnaar van de gamequiz.

De organisatie verwacht dat in september van dit jaar de vierde editie van ETG zal plaatsvinden. Hen wacht de zware taak om deze succesvolle editie te kunnen evenaren dan wel te kunnen overtreffen.

foto:

Alle winnaars: ,,De nieuwe gamekings van Gelderland.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie