Veel fietsplezier bij 2Wielercentrum Ede

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Wie op zoek is naar fietsplezier zal zeker slagen bij 2Wielercentrum Ede. Men kan er een keuze maken uit een stadsfiets, toerfiets, racefiets, mountainbike en niet te vergeten een elektrisch aangedreven fiets. Naast deze type fietsen heeft men ook een ruime keuze in kinderfietsen.

Tien jaar geleden nam Rob Straatman de fietsenzaak over van Bruggeman. ,,Toen we de zaak overnamen zijn we ons ook gaan specialiseren in elektrisch aangedreven fietsen, zonder de gewone fietsen echter te verwaarlozen. Op de bovenverdieping waar de race- en ATB-fietsen zijn te vinden hebben we tevens een meetafdeling. Een fiets kun je vergelijken met een schoen, hij moet goed op maat zijn voor de lengte van de persoon die er op moet rijden. Je moet een langere periode goed op een fiets kunnen zitten, zeker als het een racefiets betreft."

Afstellen

Is de fiets niet goed afgesteld dan komen na een langere afstand de klachten. Straatman: ,,De meest voorkomende klacht die zich dan gaat aandienen is pijn in de rug of nek. Bij de stads- en toerfietsen kan men tegenwoordig het stuur simpel in een andere stand zetten. Dat het afstellen van een fiets belangrijk is werd bewezen toen een vrouw kwam met een klacht al 35 jaar niet lekker te zitten. Na het zorgvuldig afstellen van haar zadel was de klacht verdwenen."

Volgens de eigenaar is er in de afgelopen jaren veel veranderd in de fietsen. ,,Er worden tegenwoordig lichtere materialen gebruikt, de dynamo is in het wiel verwerkt en is het voor het merendeel LED-verlichting geworden."

Uitbreiding

In de afgelopen periode heeft 2Wielercentrum Ede er honderdvijftig vierkante meter verkoopruimte bij gekregen. ,,Door de benedenverdieping anders in te delen en de magazijnruimte elders onder te brengen was deze uitbreiding mogelijk", zegt Straatman. ,,Wat betreft de fietsen voeren we alle bekende merken zoals Koga Myata, Gazelle, Batavus, Sparta, Track, Specialized en Bulls. De elektrische fietsen zijn van Koga Myata, Sparta, Batavus, Gazelle en Track."

Elektrische fiets

Volgens de eigenaar wordt de elektrische fiets door een steeds jonger publiek aangekocht. ,,De elektrische fiets wordt niet meer in verband gebracht met de leeftijd en door de verbeterde techniek kan men er langere afstanden mee afleggen. Bij een goed gebruik kan een accu wel een levensduur halen van 45.000 km. Daarmee kun je veel benzine besparen en draagt men bij aan een beter milieu en gezondheid. Met een elektrische fiets kun je tussen de 45 en 120 km afleggen, al naar gelang de omstandigheden, voordat de accu moet worden opgeladen. In een heuvelachtig gebied zal de fiets er meer aan moeten trekken dan op een vlakke weg, maar dat is begrijpelijk", is de mening van Rob Straatman. En hij kan het weten.

2Wielercentrum Ede

Verlengde Maanderweg 106-108 Ede

Tel. 0318- 610870

www.2wielercentrumede.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie