Pedagoge Elisabeth Keulen verzorgt lezing over opvoeden

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De bekende pedagoge Elisabeth Ceulen verzorgt donderdag 14 mei tussen 20.00 en 22.00 uur een interactieve lezing in de Koning Davidschool in Ede. Het thema van de avond is 'Laat me los, houd me vast' en gaat over de vraag hoe ouders hun kind geleidelijk kunnen loslaten.

Veel ouders worstelen met de vraag wat het juiste moment is om moment om hun kind los te laten, bijvoorbeeld in het verkeer, bij het buiten spelen of het zelfstandig ondernemen van activiteiten. Elisabeth Ceulen gaat in op deze vragen en over hoe je daarover als ouder op een goede manier met je kind(eren) kunt communiceren.

Het thema is gekozen in het kader van de aktie ‘Gebruik je benen' die de gemeente Ede dit schooljaar organiseert op de Koning Davidschool en de Louise de Colignyschool. Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd vertrouwd raken in het verkeer. En de beste manier daarvoor is om kind zelf actief deel te laten nemen aan het verkeer. Zo leert een kind om snelheid en plotselinge veranderingen goed te onderkennen en te anticiperen op gevaarlijke situaties. Jong geleerd is ook in het verkeer oud gedaan.

Dilemma's

Het thema van de avond gaat niet alleen over verkeersdeelname van kinderen, maar ook over andere aspecten van de opvoeding tot zelfstandigheid. Elisabeth Ceulen staat garant voor een aansprekend en herkenbaar verhaal voor ouders over de diverse dilemma's van het loslaten van hun kind.

Alle ouders van leerlingen van Koning Davidschool en de Louise de Colignyschool zijn persoonlijk uitgenodigd voor deze avond, maar ook andere geïnteresseerden kunnen de lezing bijwonen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie