Wielrenners Dutch Food Valley Classic twee keer door Ede

7 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De wielrenners die zaterdag 16 mei meerijden in de Dutch Food Valley Classic komen twee keer door Ede. De wielerklassieker, voorheen bekend als Veenendaal-Veenendaal, wordt dit jaar voor het eerst op een zaterdag verreden. Er doen zes Nederlandse ploegen mee.

Voor het eerst in de 24-jarige historie van de wedstrijd, vindt de start niet in Veenendaal plaats. De renners worden tegen twaalven weggeschoten van het Raadhuisplein in Barneveld. Na koerst te hebben gezet richting Scherpenzeel, Woudenberg, Doorn en Wijk bij Duurstede, keert het peloton weer terug in de Vallei.

Eerste passage

De eerste passage van Ede staat gepland voor ongeveer 13.46 uur. De renners komen uit de richting Veenendaal over de N224 naar Ede. Daar slaan ze rechtsaf de Proosdijerveldweg op om via de Slotlaan en de Kastelenlaan koers te zetten naar Bennekom en Wageningen.

Tweede passage

Vervolgens wordt de tweede lus gemaakt, dit keer richting Doorwerth, Arnhem en Velp om vervolgens opnieuw over de N224, dit keer over de heide, weer naar Ede te fietsen. Rond 15.35 uur slaan de renners linksaf de Raadhuisstraat op. Via de Klinkenbergerweg en de Bennekomseweg komen ze opnieuw in Bennekom aan. Via de Van Balverenweg gaat het peloton over de Mansholtlaan naar Wageningen. Over de Nijenoord Alle, de Rooseveltweg en de Stationsstraat maken de sprinters zich dan op voor een tussensprint op het Plantsoen.

De wielrenners zetten daarna weer koers naar Rhenen en Amerongen om uiteindelijk, rond 16.52 uur, te finishen op de Kerkewijk in Veenendaal.

Deelnemers

Er doen liefst zes Nederlandse ploegen mee aan de op één na grootste eendaagse wielerkoers van het land (na de Amstel Gold Race). Rabobank, Skil-Shimano, Vacansoleil, Cycling Team Jo Piels, Krolstone Continental Team en Van Vliet-EBH rijden mee. Oud-veldrijder Lars Boom (Rabo) zal ook acte de présence geven.

Andere grote ploegen die aan de start van de koers verschijnen zijn onder meer Quick Step, Silence-Lotto, Milram en Team Saxo Bank.

Het parcours biedt aantrekkelijke hoogteverschillen op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwezoom. Als vaste beklimmingen zijn onder meer opgenomen de Grebbeberg, het Paardenveld in Rhenen en de Posbank bij Arnhem.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie