BRC brengt Polar Bears mannen thuis aan het wankelen

8 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het bereiken van de halve finales van de playoffs zal voor de mannen van waterpoloclub Polar Bears nog een hele kluif worden. In eigen huis was vrijdagavond de eerste van maximaal drie wedstrijd in de kwartfinale van de playoffs. Na de reguliere speeltijd was de stand 8-8 waarna bezoeker BRC in de verlenging scoorde en zelf niets meer weggaf: 8-9.

In de competitie waren de Edenaren thuis met 14-8 te sterk geweest en in de uitwedstrijd kregen ze met 15-5 op de broek. Na een goed begin werd het na de eerste periode 3-2 voor Polar Bears.

In het tweede part begon een en ander zich al af te tekenen voor de equipe van trainer Hans Nieuwenburg. Voor het eerst was er een achterstand (3-4) en ook voorin was Polar Bears niet effectief genoeg. Toch kwam de ploeg, dikwijls onder leiding van een goede Mike van Beek, op voorsprong aan het einde van de derde periode: 6-5.

Daarna ging het even flink mis. Otto Frikk van BRC excelleerde in de contra-aanvallen en zag zijn ploeg met 7-8 voorkomen. Met nog drie seconden te gaan verpestte Sem de Wit van Polar Bears een Borculo's feestje: 8-8.

In de verlenging scoorde Otto Frikk de laatste goal van de wedstrijd. Noël Höppener miste een grote kans op de gelijkmaker.

Zaterdag moet Polar Bears de uitwedstrijd in Borculo winnen om in de race te blijven voor het landskampioenschap. Mocht die wedstrijd gewonnen worden, dan volgt de beslissende wedstrijd zondag om 17.00 uur in De Peppel.