Berinnen veel te sterk voor Brandenburg

8 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een makkelijk klus leek het te worden, een makkelijke klus werd het. Polar Bears vrouwen zijn vrijdagavond op een 1-0 voorsprong gekomen in de kwartfinale van de playoffs. Tegenstander Brandenburg was een maat te klein: 17-5.

Het was vooral in de eerste periode nog een beetje spannend. Via Marieke van den Ham (5-meterworp) kwam Polar Bears op voorsprong. Nadine van Alfen (Brandenburg) zorgde voor de laatste gelijke stand in de wedstrijd. Met een 3-1 voorsprong ging Polar Bears de tweede periode in. Afstandsschoten van Elsemieke Sevenich en Biurakn Hakhverdian troffen doel en Mieke van der Sloot was tweemaal goed attent bij een rebound. Halverwege was de stand al liefst 8-1.

Polar Bears ging door en breidde de stand verder uit tot 12-2 aan het einde van periode drie. Oppvallend was dat Brandenburg bijna een kwartier niet doel trof. Dat deden de vrouwen uit Bilthoven in de laatste periode wel drie keer. Polar Bears maakte er vijf en bepaalde zo de eindstand op 17-5.

Zaterdagavond speelt Polar Bears uit in Bilthoven de tweede wedstrijd. Gezien het spelbeeld vrijdagavond moet het geen probleem zijn om ook die wedstrijd in winst om te zetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie