Bennekom sluit seizoen op passende wijze af

9 mei 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Bennekom heeft het toch al boven verwachting gedraaide seizoen, op een passende wijze afgesloten. In en tegen Volendam werd met 1-2 gewonnen.

De ploeg van Bram Braam kende een prima start. Ismail el Abbassi lobde in de vierde minuut de bal over de keeper: 0-1. Daarvoor had de spits het ook al geprobeerd, maar strandde toen op de doelman. Ongeveer halverwege het eerste bedrijf werd het 0-2. Martin van Eck (archieffoto) stelde Lennart van de Peppel in staat te scoren. Hoewel beide teams nog kansen over en weer kregen, bleef de stand tot de rust ongewijzigd.

Nadat El Abbassi de Volendamse goalie met een omhaal bijna had verrast, kwam de thuisploeg, die nog een kansje had op de periodetitel, terug. Nick Tol zorgde vanaf de stip voor 1-2. Bennekom kwam nog wel onder druk te staan, maar gaf de voorsprong niet meer weg.

Met de drie punten eindigde Bennekom op een uiterst verdienstelijke vierde plaats. Voor de Bennekommers is het seizoen nog niet ten einde. Komende zaterdag wacht de halve finale voor de beker bij Quick'20 in Oldenzaal.