Toppers aan de start bij competitiewedstrijd Climax

9 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Atletiekvereniging Climax organiseert op zondag 17 mei de tweede competitiewedstrijd voor dames en heren in de tweede divisie. In beide categorieën komen twaalf teams in actie met als doel: promotie naar de eerste divisie.

Wil het damesteam van Climax in september aan de promotie-/degradatiewedstrijd voor de eerste divisie deelnemen, dan zullen de Edese dames hun thuisvoordeel volledig moeten uitbuiten. Maar de tegenstand is niet gering. Climax is ingedeeld in de poule voor Zuid-Nederland en moet de strijd aangaan met GVAC (Veldhoven), Prins Hendrik (Vught), ARV Achilles (Etten-Leur), 't Haasje (Nijmegen), Eindhoven Atletiek, Sparta (Den Haag), Thor (Roosendaal), AV Generaal Michaelis (Best), HAC (Helmond), AV Passaat (Papendrecht) en AV Weert.

Na de eerste wedstrijd staat GVAC (6958 pnt) in deze poule aan de leiding, gevolgd door Prins Hendrik (6947 pnt). Achilles (6907 pnt), 't Haasje (6857 pnt) en Climax (6812 pnt) volgen op zeer korte afstand. De deelnemers moeten in Ede alles uit de kast halen om het puntentotaal op te vijzelen, want in de andere poules werd in de eerste competitiewedstrijd aanzienlijk beter gescoord.

Bij de heren komen geen Climax-atleten aan de start, maar met Rotterdam Atletiek, PAC (Rotterdam), Attila (Tilburg) en Unitas zijn enkele gerenommeerde verenigingen aanwezig. Na de eerste wedstrijd gaat Rotterdam Atletiek (10243 pnt) aan de leiding, voor Attila (9996 pnt) en Unitas (9582 pnt). Ook in de landelijke tussenstand staan deze verenigingen in de top en maken een grote kans om aan de promotie-/degradatiewedstrijd deel te nemen.

Gezien het deelnemersveld kunnen de toeschouwers aantrekkelijke wedstrijden verwachten. Vooral bij de springnummers komen een aantal toppers aan de start. Sietske Noorman (Generaal Michaelis) is Nederlands indoorkampioen hoogspringen bij de vrouwen. Martijn Nuijens (Unitas) is Nederlands kampioen hoogspringen bij de mannen. Wilbert Pennings (Attila) is meervoudig Nederlands kampioen hoogspringen en was deelnemer aan de Olympische Spelen in Sydney. Cyriel Verberne (Attila) was vorig jaar op het NK vierde bij het polsstokhoogspringen achter Rens Blom, Christian Tamminga en Laurens Looije. Remko Aubert (PAC) was vierde op het NK bij het hinkstapspringen.

De wedstrijden beginnen op sportpark De Hoekelumse Eng aan de Sportparkweg (tegenover kasteel Hoekelum) om 12.00 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie zie www.climax-atletiek.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie