Schuurman BRC elimineert Polar Bears

10 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Ik heb er nog steeds de pest over in", vertelt Polar Bears teammanager René Vermond. Nadat de mannen van Polar Bears vrijdagavond al verloren van BRC in De Peppel, moest ook in Borculo het onderspit worden gedolven. Polar Bears verloor met 12-10 en is daarmee uitgeschakeld in de playoffs om het landskampioenschap.

,,Vrijdag maakten we de kansen niet af. Dat konden we allemaal verklaren. Zaterdag waren we redelijk gelijkwaardig aan BRC. Persoonlijke verdedigingsfouten gaven aan onze kant de doorslag", had Vermond gezien. Na een 5-5 stand halverwege, nam BRC voor een uitzinnig thuispubliek in de derde periode (7-6) afstand. ,,BRC speelde voor het eerst playoffs. Ze hadden alles uit de kast gehaald en het zwembad was zeer sfeervol. Mooi om zo'n happening mee te maken."

De nummer drie Polar Bears werd dus uitgeschakeld door de nummer zes BRC. ,,We moeten constateren dat we nog niet ver genoeg zijn mee te strijden om de landstitel. We zijn met een opleidingstraject bezig waar dit soort dingen bijhoren. Doelstelling was toch eigenlijk wel de halve finale. Dat is niet gelukt. Flink balen al met al. Met deze ploeg, die vrijwel bij elkaar blijft, gaan we binnen drie jaar meedoen om de titel", besluit Vermond.

Naast de komst van Robin Lindhout is ook de komst van Jeroen Cavaljé intussen een serieuze optie aan het worden. ,,Er is nog niets rond. We zijn druk bezig om een aantal dingen voor hem te regelen. Jeroen is al wel weer betrokken geweest bij het eerste. Ook heeft hij alweer training gegeven aan een jeugdteam bij Polar Bears. Officieel is er nog niets rond, maar het ziet er goed uit", aldus Vermond.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie