Hockeyers in slotfase langs Upward

10 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De wedstrijden tussen de hockeyers van de MHC EDE en het Arnhemse Upward staan altijd in het teken van spanning. Beide ploegen liggen elkaar niet zo goed en willen niet het onderspit delven als men tegen elkaar speelt. Zondagmiddag was het op sportpark De Bosrand niet anders. De wedstrijd stond bol van spanning met uiteindelijk een 2-1 winst, in de allerlaatste seconde, voor de thuisclub.

,,Ze hadden iets goed te maken. In Arnhem was er onverdiend verloren en dat wilde de ploeg recht zetten", vertelde de scheidende trainer Edwin Schreuder. De gasten namen, tegen de verhouding in, via een strafcorner een 0-1 voorsprong na amper tien minuten spelen. Camiel Tuinte zag een treffer dubieus afgekeurd worden. Hij schoot ook een kans net voor rust tegen de Upward doelman.

De thuisclub ging in de tweede helft met succes op jacht naar een beter resultaat. Fabian Roorbach schoot tien minuten voor het einde van de wedstrijd de gelijkmaker binnen. Met nog een vijftal minuten op de klok tekende Camiel Tuinte, via een strafcorner variant, voor de uiteindelijke 2-1 winst.