Man aangehouden na doorrijden na aanrijding

12 mei 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Een 42-jarige automobilist uit Barneveld is maandagavond zijn rijbewijs kwijt geraakt. De man zou betrokken zijn geweest bij een aanrijding op de Scharrenburgersteeg in Lunteren en direct na het ongeval zijn doorgereden. Tevens zou de Barnevelder alcohol hebben gedronken.

Een nog onbekende bestuurder reed om 22.20 uur met tractor en aanhangwagen over de Scharrenburgersteeg in de richting van Lunteren. De 42-jarige Barnevelder reed de tractorbestuurder tegemoet waarbij hij op de linker weghelft terecht kwam. Hierdoor ontstond er een botsing tussen beiden waarbij materiele schade ontstond.

De bestuurder van de tractor is na het ongeval doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. Ook de automobilist zou direct na het ongeval zijn doorgereden. Na kort onderzoek konden de agenten de man aanhouden in zijn woning in Barneveld.

Uit ademonderzoek bleek dat de man met een promillage van 2,29 achter het stuur had gezeten. Dat is meer dan vijf keer de norm. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen.

De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval en naar de bestuurder van de tractor. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie