Ruim baan

13 mei 2009 om 00:00 Nieuws

‘Zand zand zand, keien, keien.....gat in de weg!’. Zo gaat volgens mij dat schootspelletje waar de allerkleinsten veel plezier aan beleven. Onze burgers boeren en buitenlui zijn echter niet zo blij met de autowegen, waar scheuren en gaten schering en inslag zijn. Het gehobbel en geknots was mij eerlijk gezegd nog niet zo opgevallen, maar het schijnt dat we hier toch vele miljoenen in moeten storten om onze heilige koeien en tractoren weer over geplaveid asfalt te laten rollen.

Tegelijk leggen we nieuwe klompenpaden aan, waar verharde wegen zo goed als taboe zijn. Maar wie loopt er tegenwoordig nog op klompen? Dat doet zeer aan je voeten en loopt voor geen meter. Zeker niet over mulle zandpaadjes. En dan die vreselijke natuur in je directe omgeving. Je kunt de vogels, konijnen en bloemen bijna aanraken...jakkes. Over het nieuwe Harscamperpad moet je maar liefst 13 kilometer strompelen.

Nee, asfalteren die hap, met vijf meter hoge geluidsschermen strak langs de weg. Vraag het Bennekommers. Zij staan te trappelen om tegen zo’n beeldige muur aan te kijken. Nu rijden ze nog over de A30 heen en weer om te kicken op die oeverloze muren.

Daarom is het ook zo jammer dat ons gemeentebestuur geen zin heeft om het Binnenveld aan te wijzen als doorgaande route van de A30 naar de Rijn en de A15. Gewoon rigoureus dat afzichtelijke natuurgebied splijten met een vierbaans racebaan. Een nipte meerderheid stemde in onze nieuwsbladenquête immers vóór dit snode plan. Ruim baan voor de ‘vooruitgang’! De klompen in het kolenhok en de Porsche van stal.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie