Start asverstrooiing per ballon

13 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Ballonverstrooiing past in de trend dat nabestaanden steeds vaker een tweede moment van afscheid creëren op het moment van de asbestemming. Deze intieme manier van afscheid nemen, helpt nabestaanden bij het verwerkingsproces. De stijgende ballon symboliseert het loslaten van de overledene.

Yarden: ‘Intiem en sfeervol tweede afscheid’ EDE - Uitvaartorganisatie Yarden introduceert een nieuwe vorm van asverstrooiing, verstrooiing van de as via een speciale ballon. Yarden is hiermee de eerste grote uitvaartorganisatie die deze ballonverstrooiing landelijk aanbiedt.

Charles Schmidt, locatiemanager Yarden crematorium Slingerbos in Ede: ,,Wij merken dat steeds meer mensen behoefte hebben aan een unieke en persoonlijke manier van afscheid nemen van een dierbare. Dat stopt niet bij de uitvaart. Ballonverstrooiing is de nieuwste vorm van asverstrooiing. Voor de nabestaanden een intieme manier van afscheid nemen. De stijgende ballon symboliseert het loslaten van de overledene. Ook hier in en rondom Ede is deze vorm van asverstrooiing mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan plekken als de Ginkelse heide, Plantage Willem II of park Sonsbeek in Arnhem. Hier is voldoende sfeer, rust en ruimte om de ballon op te laten en dat maakt dit een zeer geschikte plek voor deze manier van afscheid nemen.”

De ballon wordt gevuld met een aanzienlijk deel van de as van de overledene en heliumgas. Helium is een natuurlijk, niet giftig en onbrandbaar gas. De nabestaanden krijgen alle tijd om op eigen wijze afscheid te nemen en vervolgens de ballon los te laten. Op een hoogte van ongeveer 20 kilometer knapt de ballon door de toegenomen luchtdruk. De ballon is bij helder weer 6 tot 8 minuten te volgen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie