,,NK Dubbels wordt spektakel”

13 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Op het terras aan de zijkant van het gebouw van de Edese squashclub ligt er nog leeg bij. Organisator Rolf Willemsen heeft het zweet nog net niet op zijn voorhoofd staan, maar druk is het zeker. ,,Het is de tweede keer dat we dit toernooi hier organiseren. Er was een contract met de squashbond dat wij drie jaar achter elkaar het NK voor de jeugd zouden organiseren. Dit jaar zou het laatste jaar zijn. Door een fout heeft de bond dat NK aan een andere plaats toegekend. Toen zaten wij dus met een gat en dat heeft de bond voor ons opgevuld met het NK voor dubbels”, vertelt Willemsen.

Dit weekend topdrukte bij Squash Ede EDE - Dit weekend verzorgt Squash Ede voor de tweede keer in haar geschiedenis het Nederlands Kampioenschap Squash voor dubbels. Van vrijdag tot en met zondag staan ongeveer 170 deelnemers zich in het zweet te werken in het complex aan de Peppelensteeg. ,,Er komen topspelers die voor niets anders dan de Nederlandse titel gaan. Dat belooft absoluut spektakel!”

door Boy Imminck

,,Vanuit de vereniging gingen we vaak naar de NK’s op andere plaatsen. Nu komt het naar Ede en dat is geweldig. Het gaat het grootste toernooi worden dat we ooit hebben georganiseerd. De vraag is of we het allemaal gaan redden, maar er staat een goed team”, aldus Willemsen.

Het worden hectische dagen op het squashcomplex. ,,Er doen alleen al ruim veertig mensen uit Ede mee. Ze komen vanuit heel het land. De deelnemers spelen op drie dagen tegen elkaar. Voor het publiek zal het hoogtepunt liggen op zondagmiddag rond een uur of twee. Dan zullen de echte toppers tegen elkaar in actie komen. De snelheid van de diverse combinaties, daar krijg je als toeschouwer een ‘kick’ van”, zegt Willemsen met een lichte glinstering in de ogen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie