Doortrekken A30 geen optie

13 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Hij reageert daarmee op de suggestie van Gelders gedeputeerde Marijke van Haaren om de noordzuidverbinding in de ‘Food-Valley’ te verbeteren, vooral met het oog op de stagnatie die dagelijks ontstaat bij de brug ten zuiden van Rhenen.

Wethouder wil Binnenveld niet opofferen EDE - ,,Onbespreekbaar’’, zegt wethouder Wilke Dekker stellig over de optie om de snelweg A30 te verlengen door het Binnenveld tot over de Rijn naar de A15.

,,Dit is altijd de visie geweest’’, zegt Dekker. ,,Want de WERV (Wageningen, Ede, Rhenen, Veenendaal) is ontstaan met als reden om het gebied tussen deze gemeenten open te houden. Deze natuur is zó uniek. We willen elkaar helpen om deze achtertuin van ons allemaal te behouden. Dat is de grondgedachte waar alles mee begonnen is.’’

De Edese wethouder vindt de prijs veel te hoog die betaald zou moeten worden voor verlenging van de snelweg. ,,Want een volgende stap is bebouwing langs zo’n traject.’’

Wel begrijpt hij het zoeken naar een oplossing van de problemen met de infrastructuur en de bereikbaarheid. ,,We steunen de gemeente Rhenen bij haar zoektocht naar de oplossing van het knelpunt richting de minister, want ik zie ook wel dat het daar vast loopt.’’ Dekker denkt overigens wel dat er eventueel alternatieve routes zijn, via de oost- of westkant van het Binnenveld (langs Bennekom en Wageningen of via Veenendaal), waarbij dus een extra brug over de Rijn tot de opties behoort. Maar echt concrete routes en een locatie van een rivieroversteek wil hij nog niet geven.

Deelnemers aan de enquete op www.edestad.nl stemden 53 procent (195 personen) vóór verlenging van de A30 door het natuurgebied.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie