300 schoolvoetballers strijden om plek in districtsfinale

14 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE- Ongeveer 300 schoolvoetballers hebben woensdag onder een wapperende BDU-vlag de regiofinalewedstrijden gespeeld van het Ede Stad Schoolvoetbaltoernooi op sportpark Hoekelumse Eng in Ede. Bij de jongens kwam De Verrekijker uit Westervoort als winnaar uit de bus, bij de meisjes de Jozefschool uit Wageningen.

Wim Roelofsen van de organisatie was zeer tevreden over het verloop van de dag. ,,Het was schitterend voetbalweer, er waren spannende wedstrijden en de dag is verder perfect verlopen. Wat wil je als organisatie nog meer?" In totaal zetten ongeveer 25 vrijwilligers zich in om het schoolvoetbaltoernooi in goede banen te leiden. Daarnaast werden de 24 teams - 12 jongens en 12 meisjesteams - 'bijgestaan' door één of meer begeleiders.

Volgens Ronnie Arends, docent aan het Dorendal in Doorwerth, verdiende de organisatie een groot compliment. ,,Er werd een heel strak speelschema aangehouden, met geen lange pauzes tussen de wedstrijdjes. Het verliep allemaal heel soepel, een prima organisatie dus." Roelofsen is blij met de lofuiting. ,,Maar we moesten ook wel een heel strak speelschema aanhouden. Alle wedstrijden duurden 15 minuten en geen seconde langer. In totaal waren er 72 wedstrijden, en als je je niet aan de tijden houdt loopt het al gauw uit."

Na het toernooi, dat rond half zes was afgelopen, wachtte de organisatie nog de opruimklus. Nadat dit geklaard was, werd er een gezamenlijke maaltijd genuttigd op het sportpark. Roelofsen was ongeveer om 21.00 uur thuis. Moe maar voldaan.

De winnaars en de nummers 2 - Verrekijker en Nijenoord Wageningen bij de jongens en de Jozefschool en Nijenoord bij de meisjes - spelen woensdag 20 mei in de districtsfinale die bij Jonge Kracht uit Huissen wordt gespeeld.

Bij foto 1 t/m 4: Wedstrijdbeelden uit het duel tussen de Dorendal (Doorwerth) en de Kardinaal Alfrinkschool (Wageningen). Deze wedstrijd eindigde in 0-0.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie