Polar Bears Ede wijst 'De Bruijn & Co' terug

15 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Polar Bears vrouwen hebben vrijdagavond in zwembad De Peppel een grote stap gezet richting de finale om het landskampioenschap. Bezoekers GZC Donk konden de gehele wedstrijd bijblijven maar geen vuist maken tegen een goede Polar Bears. Met de 9-6 overwinning zette de thuisploeg zich op een 1-0 voorsprong in de 'best of three-serie' tegen de ploeg van Olympisch hoogvlieger Daniëlle de Bruijn.

Onder toeziend oog van vrouwenbondscoach Mauro Maugeri startten Polar Bears en Donk licht nerveus aan de wedstrijd. Na ruim vijf minuten viel pas de eerste treffer. Jorieke Oostendorp was er weer bij aan de kant van de thuisploeg. Dat maakte het verschil. Met beiden drie treffers wezen Oostendorp en aanvoerder Loes Donderwinkel de weg.

Na een 2-1 voorsprong kwamen de Edenaren op 5-3 halverwege, een krachtsuitspatting van Nienke Vermeer (5-3) was het hoogtepunt van de tweede rustperiode. Daniëlle de Bruijn zorgde vroeg in de derde periode voor 5-4 uit een vijfmeterworp, daarna bleef Donk achter.

Van 8-5 aan het einde van de derde periode werd het 9-6 aan het einde. Doelpuntenmakers waren: Jorieke Oostendorp (3), Loes Donderwinkel (3), Tineke Vrij Peerdeman (1), Vivian Sevenich (1) en Nienke Vermeer (1).

Zaterdag om 16.30 uur is de tweede wedstrijd in de halve finale. In Gouda ontvangt Donk dan Polar Bears. Mocht Donk die wedstrijd winnen, dan volgt de derde en beslissende wedstrijd zondag om 17.00 uur in De Peppel in Ede.

Foto:

Loes Donderwinkel, één van de uitblinksters, op weg naar 8-5.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie