Halve finale beker eindstation Bennekom

16 mei 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Bennekom is er niet in geslaagd de finale van de districtsbeker Oost te behalen. In Oldenzaal werd bij Quick'20 een 2-0 nederlaag geleden.

De nummer vier van de hoofdklasse C zondag legde de basis voor de zege tegen de nummer vier van de hoofdklasse B zaterdag, in de eerste twintig minuten. Toen was Quick'20 duidelijk beter en ook feller. Via Sargon Gouriye werd een verdiende 1-0 voorsprong genomen.

Bennekom, zonder de geschorste Leon Koopman, kon de eerste helft geen kansen creëren. Het liep nog wel meer averij op. Kort voor de rust was Martin van Eck net iets te laat, raakte zijn tegenstander, en kon met rood vertrekken.

Met een man minder kwam Bennekom na de rust beter in haar spel. De numerieke minderheid was niet te zien. Pech was er toen Jacco Meurs de paal raakte. Hoewel Quick'20 zeker via de snelle buitenspelers haar kansen kreeg, waren de beste voor Bennekom. Zo lag de lat de gelijkmaker van Tom Verhaar in de weg.

Een minuut of acht voor tijd viel dan toch de beslissing. Een breed gelegde vrije trap werd door Marco Aydin binnen gewerkt. Ismail el Abbassi, die naar de amateurs van FC Omniworld vertrekt, was nog wel een keer gevaarlijk, maar kon de nederlaag niet meer voorkomen.

Quick'20 plaatste zich voor de finale van de beker, die op zaterdag 23 mei in Kampen tegen Go Ahead Kampen wordt gespeeld. Voor Bennekom, wat terug kan zien op een goed voetbaljaar, is het seizoen nu over.

Voor Jacco Meurs, Ismail el Abbassi, Roy de Ruiter, Ruben de Goede, de niet spelende Kerwin Hartman, en waarschijnlijk ook Wouter Lamers betekende het duel tegen Quick'20 het laatste optreden voor Bennekom.