Vrouwen Polar Bears naar finale play-offs

16 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Polar Bears heeft zich zaterdag na een ware thriller in Gouda geplaatst voor de finale van de play-offs om het landskampioenschap waterpolo. De vrouwen trainer Gerrit-Jan Schothans wonnen met 8-11 van GZC Donk en zijn na de vrijdag behaalde 9-6 overwinning, niet meer te achterhalen.

,,Het was ongekend spannend. Als wij even uitliepen kwam Donk er gelijk achteraan. Een fysieke pot waarin we meerdere keren hebben moeten billenknijpen", was de eerste reactie van Schothans direct na de wedstrijd.

Polar Bears kwam na de eerste periode met 3-2 achter, halverwege stond het 6-7. Bij het ingaan van de laatste periode was de stand helemaal gelijk (8-8) waarna de Edenaren het definitieve verschil maakten: 8-11.

,,De routine en het opvangen van zwaktes maken deze ploeg tot een titelkandidaat. Als de één slecht speelt, vangt de ander dat op", vond Schothans.

De tegenstander van Polar Bears in de finale wordt later vanavond (zaterdag) bekend. De Edesen spelen volgende week vrijdag eerst uit. ,,We willen in de tweede wedstrijd op zaterdag thuis kampioen worden", kijkt Schothans vol vertrouwen voor uit.

Op de foto scoort Jorieke Oostendorp vrijdagavond de 6-4 voor Polar Bears tegen GZC Donk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie