Bowlingcentrum Groeneveld is een echt familiebedrijf

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Bij binnenkomst van het bowlingcentrum Groeneveld komt men in een zeer ruime en gezellig ingerichte ontvangstruimte met een fraaie bar. Ruim honderd personen kunnen daar een plaats vinden om op één van de zeven bowlingbanen de grote bal te laten rollen.

Eigenaar Willy Groeneveld liep al een tijd met de gedachte iets dergelijks te beginnen. ,,Als echte Edenaar was ik van mening dat er een bowlingcentrum moest komen. In het verleden is er één geweest nabij de markt waar nu de kaketoe is gevestigd", aldus Willy Groeneveld.

Ede centrum

,,Twee jaar geleden heb ik definitief het besluit genomen om een bowlingcentrum te beginnen. Als eerste moest er echter een geschikte ruimte worden gevonden in Ede centrum. Dat was een eis van de gemeente Ede die alle horeca ondernemingen in het centrum gevestigd wil hebben", gaat Groeneveld verder.

,,Toen we deze locatie hadden gevonden moesten de eigenaren van de bovenliggende woningen hun toestemming geven. Die hebben ze uiteindelijk gegeven in december 2007. In januari 2008 zijn we begonnen met de verbouwing van de toenmalige meubel toonzaal. Richard Witschge en Aron Winter verrichtten op 19 maart vorig jaar de officiële opening. Dat was rond Pasen en we kregen meteen al veel bezoekers."

Volgens de eigenaar ligt de dagelijkse leiding in handen van zoon Joey, bijgestaan door een tiental medewerkers waarvan het merendeel familieleden. ,,Wij noemen het daarom ook een familiebedrijf, iedereen springt bij als het nodig mocht zijn. En dat komt nog al eens voor."

Arrangementen

Volgens Wil Groeneveld zijn de specialiteiten de arrangementen en de gezelligheid. ,,In tegenstelling tot andere locaties kan men bij ons bowlen en eten in dezelfde ruimte zonder hinder van elkaar te hebben. De arrangementen gaan van vier tot een honderdtal personen en voor weinig geld kan men bij ons bowlen en eten."

,,Voor bedrijven hebben we groepsarrangementen met een lopend buffet. Het aantal personen is niet van belang. Belangrijk is wel dat we van tevoren weten met hoeveel personen men denkt te komen in verband met de reservering van de banen."

Bejaarden bowlen

Groeneveld: ,,Sinds april hebben we ook een buitenterras waar een dertigtal personen een plaats kunnen vinden. Op het terras kan men voordelig eten zonder de verplichting te hebben om te bowlen. Vanwege de kredietcrisis hebben we verder zeer voordelige arrangementen samengesteld met verschillende keuzes in menu's. Voor 12,50 euro kan men al bowlen met een menu. In de toekomst willen we ons ook gaan richten op bejaarden bowlen, en een horeca- en bedrijfscompetitie op de maandag en dinsdag. Tevens kan men dan bij ons ook terecht voor een bruiloft, receptie of een jubilea", besluit de enthousiaste eigenaar.

Bowlingcentrum Groeneveld

De Halte 19 Ede

Tel. 0318-650303

www.bowlingcentrumgroeneveld.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie