Hortus Novus specialist in renoveren van tuinen

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Henk Hup begon te werken toen hij zestien jaar oud was. Hij had een kantoorbaan. Maar de Edenaar kwam er al snel achter dat binnen zitten hem niet in het bloed zat. ,,Ik ben toen gaan omscholen naar hovenier en inmiddels zit ik al meer dan 25 jaar in het hoveniersvak."

Na bij diverse werkgevers te hebben gewerkt, startte hij drie jaar geleden als zelfstandig ondernemer met een hoveniersbedrijf. Twee jaar daarvoor was hij van start gegaan met Hortus Novus, tuinarchitectuur, advies, aanleg en onderhoud. ,,Toen ik de onderneming opstartte was ik werkzaam bij een hovenierbedrijf. De zaken gingen echter dermate goed dat ik in 2006 heb besloten volledig op eigen benen te gaan staan", zegt Hup.

Zo vader zo dochter

,,Vanaf de start is het in een opwaartse lijn gegaan, en ook nu nog", gaat de Edenaar verder. ,,Het grootste deel van onze opdrachten komt via mond tot mond reclame. Een teken dat we het goed doen. Twee jaar geleden kwam mijn dochter Joanne ook binnen de onderneming. Zij is net als ik een buitenmens. Het is leuk om met je dochter te werken, maar de beginfase was best lastig. Je moet maar afwachten of het lukt om samen te werken. In ons geval valt echter alles samen en voelen ons beide nauw bij de onderneming betrokken. Wij voelen elkaar ook goed aan. Wat de één niet ziet ontgaat de ander niet en op die basis kunnen wij het samen uitstekend vinden."

De doelgroep van Hortus Novus bestaat uitsluitend uit particulieren, met name in het hoge segment. Hup: ,,Onze specialiteit ligt in het renoveren van tuinen. Heeft men belangstelling dan is een eerste gesprek gratis om te zien waar het om gaat, en of het klikt. De klant moet het gevoel hebben dat ik iets moois kan overbrengen. Aan de hand daarvan ga ik een ontwerp maken naar de wens van de klant, gecombineerd met mijn vakmanschap."

Het komt volgens Henk Hup wel eens voor dat er dan een verschil van idee is. ,,Daar proberen we dan uit te komen met het sluiten van een compromis, naar de tevredenheid van beiden. Is een ontwerp goedgekeurd, dan maken we een beplantingsplan met daarbij een offerte betreffende de kosten. De offerte is gratis, maar wel bindend zodat de klant weet waar hij aan toe is. Wil men op de kosten besparen, dat heeft men de gelegenheid een aantal werkzaamheden zelf uit te voeren. Zijn we het er volledig over eens, dan worden de werkzaamheden ingepland."

Hele jaar mooi

Volgens Henk Hup is de slogan van zijn onderneming 'Hortus Novus maakt tuinen het hele jaar mooi.' ,,Wij maken tuinen die het hele jaar door mooi zijn. Met dus ook in de winter bloeiende planten of struiken. Sinds enige tijd zijn we ook dealer van kunststof vlonders onder de naam Terrafina. Ze zien er uit als hout, maar blijft kleurecht en wordt niet glad. Echt een aanwinst op de huidige markt", besluit de buitenondernemer.

Hortus Novus

Tuinarchitectuur, advies, aanles en onderhoud

Pieter Breughelstraat 10 Ede

Tel. 0318-643556

www.hortusnovus.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie