Succesvol dankconcert voor Ghislain Bellefroid

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Al tien jaar staat Ghislain Bellefroid als dirigent voor het harmonieorkest van OBK Bennekom. Een concert vormde afgelopen zaterdag een eerbetoon aan deze indrukwekkende jaren die het orkest samen met Ghislain heeft doorgemaakt. Voorzitter Hans van Holland gebruikte in zijn speech het mooie beeld van een huwelijk, een muzikale coöperatie tussen dirigent en orkest. Een orkest kan niet zonder dirigent en de dirigent is uiteraard nergens zonder een orkest. Het duurt even voordat beide partijen elkaars taal begrijpen en tot mooie gezamenlijke resultaten komt. OBK is daar gekomen, samen met Bellefroid.

Voor de pauze speelde het orkest enkele stukken gespeeld, zoals Aroldo (Verdi), Yiddish Dances (Gorb) en Slavische Dans 8 (Dvorak). Hoogtepunt was het Concerto for Horn (Mercadante) waarin Harry Stens zeer verdienstelijke soleerde op de hoorn. Een prachtig stuk waarmee hij ook zijn D-examen behaalde. De aanwezige examinator van de KNFM benadrukte dat Stens niet alleen hem, maar zeker ook het aanwezige publiek geboeid had met z’n hoornspel. Tevens gaf hij aan dat Bennekom trots mag zijn met een muziekvereniging zoals OBK.

Na de pauze was er een verrassingsprogramma samengesteld door vijf ensembles uit het orkest. Zo lieten de klarinetten, trombones, trompetten, fluiten, bas en de saxofoons op eigen wijze van zich horen.Uiteraard werden er vele bedankwoorden en cadeaus aan Bellefroid geschonken. De avond werd afgesloten met een gezellig samenzijn in het muziekcentrum van OBK.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie