Macedoniërs onder de indruk op Fortissimo-toernooi

22 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Zoals elk jaar is er wel iets bijzonders te vinden tijdens het Internationale Jeugdtoernooi bij voetbalclub Fortissimo. Het toernooi mag met recht het predicaat 'internationaal' hebben, liefst negen nationaliteiten strijden om de prijzen. Duitsers, Zweden, Schotten, ze trappen allemaal tegen een bal op sportpark de Hoekelumse Eng. Ook is er dit jaar een afvaardiging uit Macedonië. ,,We zijn geweldig onder de indruk van het complex en de diversiteit aan tegenstanders."

door Boy Imminck

De eerste wedstrijd van FK Makedonija uit Macedonië was nog wat onwennig. Tegen de D'tjes van het Wageningse WAVV kwam de ploeg niet verder dan 0-0. Langs de kant staat een man met een grote zonnebril aandachtig te kijken. Robert Stojanovski is hoofd jeugdopleiding bij de Macedonische landskampioen en tevens trainer van het onder-17 elftal van de Macedonische bond. ,,We hebben de beste jeugdopleiding van het land. Om goed genoeg te blijven, reizen we met de jeugd veel door Europa. Zo kunnen we tegen tegenstanders uit alle landen spelen en zo verschillende speelstijlen leren", zegt de Macedoniër.

Voorbeeld

Patrick Popovski traint het D-team dat is afgevaardigd naar het toernooi bij Fortissimo. ,,We willen graag ervaring opdoen tegen Nederlandse ploegen. In onze ogen is de opleiding zoals voetballers die in Nederland krijgen het hoogst haalbare. De discipline en tactiek zijn de sterke punten in de Nederlandse opleiding. Vandaag zijn we hier niet alleen om prijzen te pakken. Dat zou leuk zijn, maar daar gaat het niet om. Het opdoen van ervaring voor onze jonge spelers is veel belangrijker."

,,Hopelijk kunnen we volgend jaar weer komen", besluiten de twee.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie