Drie titels voor Versluijs op NK Studenten

23 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Leon Versluijs behaalde op Hemelvaartsdag bij het Nederlands Kampioenschap voor Studenten met een fantastisch nieuw clubrecord van 69.30 meter de titel bij het speerwerpen. Bij het kogelslingeren werd de Climax-atleet die dag derde. Vrijdag werd Versluijs met een afstand van 39.49 meter ook Nederlands studentenkampioen bij het discuswerpen. Deze prestaties leverde hem de titel 'Star of the Meet' op. Zijn broer Jurgen won met een sprong over 3.80 meter de gouden medaille bij het polsstokhoogspringen, zodat de familie Versluijs met drie titels naar Ede terugkeerde.

Bij het speerwerpen was het niet zozeer de vraag wie er kampioen zou worden, maar wel met welke afstand. Leon Versluijs was favoriet voor de titel, maar dat is nog geen garantie voor de gouden plak. Op Hemelvaartsdag klopte op sportpark Brakkenstein in Nijmegen alles. Versluijs wierp de speer over een afstand van 69.30 meter. Een verbetering van het clubrecord van maar liefst 5 meter en 5 centimeter. Noeste trainingsarbeid en de gedoseerde opbouw na een vervelende blessure betaalde zich eindelijk uit. Met deze afstand nadert hij de gebroeders Blommerde, die tot op heden onaantastbaar in Nederland leken.

Jurgen Versluijs maakte zijn debuut bij het kogelslingeren. Met een afstand van 29.07 meter werd hij keurig vierde. Leon eindigde een plaatsje voor hem. Met een afstand van 38.27 meter won hij de bronzen medaille en verbeterde met deze afstand zijn één week oude clubrecord met ruim een meter. Jurgen startte in verband met een lichte hamstringblessure niet bij zijn favoriete onderdeel, het hoogspringen. Hopelijk valt de blessure mee en komt zijn deelname aan de beslissende competitiewedstrijd in Sittard niet in gevaar.

Op de 400 meter was Climax-atleet Ralph Uenk met 50.04 sec de snelste in de series. Clubgenoot Jan van Prooije liep zijn beste 400 meter van de laatste weken en pakte met 51.07 sec. de vierde plaats in de series. Ralph Uenk kon in de halve finale zijn goede optreden voortzetten en plaatste zich met een tweede tijd (50.80 sec.) eenvoudig voor de finale. Jan van Prooije kende een te groot verval en moest met een tijd van 55.53 sec. afscheid nemen van het toernooi. De finale was voor Uenk één race te ver. Want met 52.15 sec werd hij slechts zesde. Desalniettemin liep hij zijn snelste 400 meters van dit seizoen, hetgeen ook voor de laatste competitiewedstrijd op 21 juni als geruststellend mag worden ervaren.

Ook Rik Hanswijk toont progressie. Met een tijd van respectievelijk 11.59 en 11.53 sec. in de serie en halve finale van de 100 meter was hij duidelijk sneller dan bij zijn competitie-optreden in Zwolle. Voldoende voor een plaats in de finale was zijn 11.53 echter niet. In de series van de 400 meter horden liep Hanswijk met 57.15 sec de vierde tijd, maar hij kon in de finale geen rol van betekenis spelen. Linda Hulsbeek was de enige Edese atlete die aan de start kwam. Ze werd met een keurige 12.57.45 min. zesde op de 3000 meter steeple.