Man aangehouden na wegrijden bij controle

24 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie heeft zaterdagavond een 57-jarige man uit Veenendaal aangehouden bij een verkeerscontrole op de Argonstraat in Ede. Bij de controle zou de man niet mee hebben willen werken omdat hij last zou hebben van zijn longen. De agent zou vervolgens uitleg hebben willen geven, maar de 57-jarige zou zijn portierraampje hebben dichtgedraaid en met snelheid weg zijn gereden, aldus de politie.

Verschillende politiemensen en een politiemotor probeerden de rijbaan voor de man te blokkeren, maar de auto zou er rakelings met hoge snelheid omheen zijn geslingerd. Hierna moest de bestuurder stoppen voor rood licht. De agent vorderde de man om uit te stappen omdat hij was aangehouden. De 57-jarige zou hier echter een aantal malen niet aan hebben voldaan, waarna de politie de man uit de auto heeft gehaald.

Uit de blaastest bleek dat de man niet teveel alcohol had gedronken. De 57-jarige is aangehouden vanwege het niet voldoen aan ambtelijk bevel en/of vordering, het niet voldoen aan een stopteken en het veroorzaken van gevaar op de openbare weg. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Justitie bekijkt wat er verder met hem gaat gebeuren.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie