Slaap lekker

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Misschien moet ik me toch eens zorgen gaan maken om mijn oren. Het schijnt namelijk dat in de vroege dinsdagochtend een behoorlijk onweer heeft huisgehouden. Naast zware windstoten en heftige stortregens zouden de donderslagen heel kort na de lichtflitsen te horen zijn geweest. Met stomme verbazing las ik die ochtend over dit natuurgeweld, terwijl ik daar zelf letterlijk geen seconde van wakker heb gelegen.

Ik slaap meestal als een blok. Wakker worden is een ander verhaal. Mijn ouders waren stomverbaasd dat ik tijdens de zomervakantie in Zwitserland dwars door een fikse storm heen sliep, terwijl de tent bijna met haring, scheerlijn en al de lucht in vloog.

Zelfs in tijden van examens snurkte ik erover, twee minuten nadat ik het kussen had geroken. De stress was desondanks niet van de lucht, want de allereerste keer kieperde ik de complete inhoud van mijn ontbijt in de examenbank er weer uit. Daarom heb ik best een klein beetje te doen met de ploeterende kandidaten die in deze tijd examen doen.

Vandaag boog mijn dochter zich over biologie en aardrijkskunde. Wie weet zaten er vragen bij over de werking van trommelvliezen en het ontstaan van onweer. Kan ze me vanavond uitleggen hoe het kan dat notoire slaapkoppen als ik dwars door dat kabaal heen tukken.

Ik vermoed dat mijn gehoororgaan een tikje verknald is door de decibels die mij om de oren sloegen tijdens concerten en onder de koptelefoon. Maar ja, liedjes als ‘Riders on the storm’ van The Doors en ‘Storm and thunder’ van Earth & Fire kun je natuurlijk niet op een laag pitje aanhoren. Eén voordeel: met verdoofde oren slaapt het wel lekker. Weltrusten.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie