Deceptie DES Lunteren in bekerstrijd

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - In het kader van de kwartfinale van de Gelderse bekercompetitie stond dinsdagavond de derby BDSV uit Barneveld tegen DES Lunteren op het programma. De hoger geklasseerde Lunteranen waren vooraf gewaarschuwd, omdat BDSV eerder hoger aangeslagen clubs als DC Harderwijk hadden verslagen. Bovendien was er de wetenschap dat bij een gelijkspel de Barnevelders op basis van de competitie indeling zouden door gaan.

Aan bord 2 speelde Arjen Timmer tegen de bondsdirecteur Theo Stoverinck. Timmer probeerde vanuit de opening druk te zetten op de stelling van Stoverinck. De Barnevelder speelde oerdegelijk. Er was geen doorkomen aan voor Timmer, zodat de partij in remise eindigde.

Harmjan Lammers nam het op bord 3 op tegen Ed Blankestijn. Het werd een rommelige partij, waarbij Harmjan Lammers veruit de meest creatieve speler bleek. In het eindspel bezweek Blankestijn onder de druk van de DES speler.

Aldert van Eck speelde aan bord 1 een klassieke partij tegen Daniel Merkus. De Amsterdamse Barnevelder kreeg in het late middenspel een flexibelere stelling en daarmee groot voordeel. In het eindspel maakte Daniel Merkus de partij bekwaam uit: 3-3.

De laatste partij ging aan bord 4 tussen Matthias de Kruijf en Sander Neutel. Neutel leek lange tijd groot voordeel te hebben met zijn massieve aanvalsstand, al weersprak zijn tegenstander dat. Hoe verder de partij vorderde, hoe slechter Sander Neutel kwam te staan. De Kruijf, in de landelijke competitie net als Merkus ook al een DES-speler, rommelde zich door twee schijven een weg naar dam. In het eindspel raakte Sander Neutel de draad helemaal kwijt, met als een gevolg een verlies.

Met het uiteindelijk 3-5 resultaat, liep de bekerderby, na een zeer succesvol seizoen, uit op een kleine deceptie voor DES.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie