Rijkswaterstaat in gesprek over verbreding A12 Ede-Grijsoord

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Rijkswaterstaat houdt 2, 3 en 17 juni bewonersbijeenkomsten om te praten over de verbreding van het traject A12 Ede-Grijsoord. Deze bijeenkomsten zijn een vervolg op de bijeenkomsten voor bewoners die Rijkswaterstaat in maart heeft georganiseerd.

Begin 2010 zal het ontwerptracébesluit (OTB) voor de A12, traject Ede-Grijsoord, in de inspraak gaan. Dit weggedeelte wordt verbreed van 2 keer 2 naar 2 keer 3 rijstroken. In de aanloop naar het OTB organiseert Rijkswaterstaat, in overleg met de dorpsraad Bennekom en de wijkraad Maandereng, meedenkbijeenkomsten voor bewoners van de wijk Maandereng in Ede, voor bewoners van Bennekom en voor bewoners van het overige deel langs het traject.

In maart hebben op drie avonden zo’n 100 bewoners uit deze gebieden hun ideeën en wensen over de inpassing van de weg in de omgeving bij Rijkswaterstaat neergelegd. De komende bijeenkomsten zijn bedoeld om de omwonenden terug te koppelen wat er met hun suggesties gedaan is.

Geluidsbelasting

Verder zal Rijkswaterstaat een toelichting geven op hoe het geluidsonderzoek uitgevoerd wordt. Er zijn nog geen gegevens bekend over wat de geluidsbelasting in de nieuwe situatie zal worden. Dit komt in het OTB, dat in het voorjaar van 2010 verschijnt, te staan, met daaraan gekoppeld welke maatregelen Rijkswaterstaat neemt om de geluidsbelasting binnen wettelijke normen te krijgen. Op de avonden in juni kunnen mensen ook nog ideeën aandragen over landschappelijke inpassing.

De avonden worden gehouden op dinsdag 2 juni: Gemeentehuis Ede, Bergstraat 4 te Ede, voor bewoners wijk Maandereng; woensdag 3 juni: Gemeentecentrum De Brink, Brinkstraat 39 te Bennekom, voor bewoners van Bennekom; doensdag 17 juni: Hotel van der Valk, Amsterdamseweg 505 te Arnhem, voor bewoners van het buitengebied. De avonden zijn steeds van 20.00 tot 22.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie