Concertbus bij De Triangel

27 mei 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Leerlingen van basisschool De Triangel krijgen maandag en dinsdag, 25 en 26 mei, een concertbus op bezoek. De kinderen krijgen per klas een plaats in de volledig tot concertzaal uitschuifbare concertbus, waarna er in totaal zes concerten worden gegeven door professionele musici, die winnaars waren bij het Prinses Christina Concours.

Ook het educatieve element is daarbij van belang. De kinderen hebben voorafgaand aan het bezoek al in de klas kunnen werken met lesmateriaal en kennisgemaakt met ritmes en muziek en daarnaast konden ze de DVD bekijken met interviews met de musici en kennismaken met muzikale rijkdommen en diverse instrumenten.

Deze bus komt al in de week ervoor naar Lunteren rijden en wordt op het terrein van Floor Party- en Kegelcentrum geplaatst. De leden van de Koepelcommissie, onder andere Ali Hendriksen, zangpedagoog in Lunteren, hebben zich ingezet om dit project naar Lunteren te krijgen. De Koepelcommissie, als onderdeel van de Stichting “Het Luntersche Buurtbosch”, streeft naar een grotere bekendheid van uitkijktoren ‘De Koepel’. én van de Stichting die zorg draagt voor het beheer, door concerten, exposities en educatieve projecten te organiseren voor jong en oud, met als doel het onderhoud van dit Rijksmonument te kunnen in stand te houden.

De Koepelcommissie, als onderdeel van de Stichting ‘Het Luntersche Buurtbosch’, streeft er na om de uitkijktoren ‘De Koepel’ op de Galgenberg een grotere bekendheid te geven steeds meer een plek te maken waar natuur- en cultuur- liefhebbers elkaar ontmoeten. Door het organiseren van concerten, exposities en educatieve projecten wordt er optimaal inhoud gegeven aan de wens van de stichter van het Luntersche Buurtbosch en schenker van zijn bezit aan alle Lunteranen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie