Groot Ginkelse Loop op zaterdag 20 juni

30 mei 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor hardlopers uit de regio behoeft de Groot Ginkelse Loop geen nadere toelichting. Voor hen is de loop van Climax een vast onderdeel op de hardloopagenda. Maar op de voorlaatste zaterdag van juni tref je op de bospaden van de Planken Wambuis en de fietspaden van de Edese heide ook steeds meer lopers uit de rest van het land aan, die volop genieten van het fraaie landschap, de grazende schapen en de loslopende paarden.

Vorig jaar kwamen er ruim 650 lopers aan de start. En daar mogen wat betreft de organisatie er op 20 juni gerust nog een flink aantal bijkomen. De Groot Ginkelse Loop is niet de gemakkelijkste loop: in juni kan de temperatuur voor problemen zorgen en het parcours is zeker geen biljartlaken. Sommige deelnemers hebben het zwaar en voor hen is het soms afzien. Maar verreweg de meeste lopers genieten van de fraaie omgeving. Een fantastische loop, ook voor recreatieve lopers.

De Groot Ginkelse loop is een gezellig loopevenement; niet te druk, goed bereikbaar en uitgebreide parkeermogelijkheden. Door de verschillende afstanden (5, 10.5 en 21.1 km) die op het programma staan, is de drempel niet te hoog.

De start vindt evenals de laatste jaren plaats bij ‘s Heeren Loo Midden Nederland (voorheen De Hartenberg) aan de provinciale weg N304 tussen Ede en Apeldoorn. De 5 km start om 11.00 uur en de 10.5 km om 12.00 uur, een kwartier later gevolgd door de Halve marathon. Alle afstanden worden gelopen over één ronde en bijna overal kun je kiezen uit een verhard of een onverharde deel van de weg (of fietspad).

Inschrijving

Tot en met zondag 14 juni kunnen deelnemers zich via www.grootginkelseloop.nl (met korting) voor-inschrijven. Om lange rijen bij het inschrijfbureau te voorkomen, is er op vrijdag 19 juni van 17:00 uur tot 19:00 uur weer de mogelijkheid tot na-inschrijven en ophalen van de voor-inschrijvingen in het clubgebouw van Climax, Sportparkweg 20, Ede (tegenover kasteel Hoekelum). Op de dag van de loop, zaterdag 20 juni, is er van 9.00 uur tot 30 minuten voor aanvang van het betreffende onderdeel op het terrein van 's Heeren Loo Midden-Nederland nog gelegenheid tot na-inschrijven.

Het inschrijfgeld bedraagt:

- voor de 5 km € 4,50

- voor de 10.5 km € 5,50

- voor de 21.1 km € 6,50.

Bij na-inschrijving is het inschrijfgeld € 3,00 hoger. Deze kosten zijn exclusief € 1,50 huur voor de ChampionChip. Gebruik van je eigen loopchip is uiteraard ook mogelijk.

Alle deelnemers ontvangen een leuke herinnering aan de loop. Tevens zijn ere prijzen voor de eerste drie deelnemers, zowel voor de leeftijdscategorie t/m 39 jaar als voor 40 jaar en ouder, voor vrouwen en mannen. Onder de voor-inschrijvers worden enkele prijzen verloot, onder andere een paar sportschoenen ter waarde van € 100,-.

Voor meer informatie: www.grootginkelseloop.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie