Terrasvergunning nu voor hele jaar

17 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Ondernemers kunnen vanaf nu een terrasvergunning krijgen voor het hele jaar in verband met het rookverbod in de horeca. Op terrassen in de gemeente Ede mogen ondernemers voortaan ook terrasschotten plaatsen om te zorgen voor intimiteit en windvrije plekken. Verzonken vaste voeten voor het plaatsen van grote parasols zijn vanaf nu eveneens toegestaan.

Dat zijn de belangrijkste wijzigingen in het nieuwe terrassenbeleid van de gemeente Ede. In overleg met ondernemers zijn de aanpassingen doorgevoerd. Het nieuwe terrassenbeleid is zoveel mogelijk uniform voor de hele gemeente Ede.

De gemeente blijft de mogelijkheden wel per locatie bekijken. Uitgangspunt is dat de veiligheid en doorgang - bijvoorbeeld voor hulpdiensten - altijd gewaarborgd blijven. Ede wil zorgen voor een veilige openbare ruimte, maar ook werken aan een levendig straatbeeld.

Actualiseren

Tot nu toe bestond er nog geen terrassenbeleid voor de hele gemeente, maar alleen voor de centra van Ede en Lunteren. Met de herinrichting van beide centra ontstond bij de gemeente én bij ondernemers de behoefte het huidige beleid te actualiseren en te komen tot één beleid voor de hele gemeente. Met het bestaande beleid was een aantal wensen van ondernemers niet in te willigen.

In het nieuwe beleid is een aantal bijzondere bepalingen met betrekking tot het Museumplein in Ede en Lunteren-Centrum opgenomen, die de feitelijke situaties vereisen of conform afspraak met de ondernemers zijn.

Vanaf 17 juni 2009 ligt de beleidsregel voor iedereen gedurende twee weken ter inzage in Stadskantoor De Doelen aan het Raadhuisplein 2 in Ede. Dit Infocentrum is dagelijks geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie