MHC Ede geeft met interland visitekaartje af (update)

21 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Op het veld van Mixed Hockey Club Ede heeft het nationale vrouwen hockeyteam zondag een oefeninterland tegen Schotland met ruime cijfers gewonnen (7-0).

Het was de tweede ontmoeting tussen de teams in drie dagen. In het Wagener Stadion in Amstelveen won Nederland vrijdag met 5-1.

,,Het was een prachtige dag voor ons", liet Els Daniels namens Mixed Hockey Club Ede weten. ,,We schatten dat er toch zo'n tweeduizend mensen op de interland zijn afgekomen. Menig hockeyliefhebber uit de regio ook. We hebben veel energie in de voorbereiding gestoken. Het heeft geloond. Een hele goede sfeer, en een leuke wedstrijd."

Het waterveld van de Edese club in de eerste in zijn soort in Nederland, en werd al snel getest. Na een minuut of tien kwam het regenwater met bakken uit de hemel. ,,Dat was meteen een goede test", zag Daniels. ,,Het veld stond echt blank. Ik heb mijn horloge niet bekeken, maar volgens mij kon er binnen een kwartier weer verder gespeeld worden."

In de pauze van de interland werden de kampioensteams van MHC Ede gehuldigd.

,,Het was sowieso een leuke ervaring, zo'n echte interland op het eigen park. Ook de speelsters van beide teams voelden dat goed aan. Ze hadden veel aandacht voor het publiek, en deelden geduldig handtekeningen uit. Ik denk we richting KNHB een visitekaartje hebben afgegeven. Ze zijn een volgend maal weer van harte welkom."

Foto 3:

Edese junioren zingen samen met hun grote voorbeelden het 'Wilhelmus'

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie