Turkse culturele dag

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Voor de derde keer wil Edese Turkse Sociale Culturele Vereniging een Turkse culturele dag houden. Dit gebeurt op zaterdag 27 en zondag 28 juni. Voor dit jaar is gekozen voor het thema: 'Multiculturele ontmoeting'.

,,Het is een festival waar iedereen, jong en oud, wordt uitgenodigd om samen te genieten van diverse culturele uitingen. De Edese culturele rijkdom van en voor elkaar te presenteren. Een moment van uitwisseling en samenwerking, waar de voorkeur gegeven wordt aan contact, communicatie en cultuur'', licht contactmakelaar Jan Trooster toe.

Band

Dit jaar is een heel bijzondere hoofdact gecontracteerd, namelijk de Fatih Mehteran Band. ,,Zij zullen een spetterende show geven. Op zaterdag 27 juni vanaf 13.30 zullen zij ook in Ede centrum te bewonderen zijn.''

Doel van het thema multiculturele ontmoeting is een bijdrage te leveren aan de maatschappelijke cohesie in Ede. ,,Dit doel willen wij bereiken door middel van diverse activiteiten voor jong en oud: tentoonstellingen, culturele- en muzikale optredens, themabesprekingen, discussiebijeenkomsten. Verder willen wij graag op deze twee dagen de gelegenheid bieden aan de Edese organisaties om zich door middel van een infostand aan de Edese burgers te presenteren'', aldus Trooster.

De Turkse Culturele Dag zal op 27 en 28 juni op het plein van de Turkse vereniging plaatsvinden aan de Proosdijerveldweg 55 te Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie