Open dag kinderboerderij de Proosdij

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De jaarlijkse open dag van kinderboerderij de Proosdij, vindt woensdag 24 juni plaats aan de Proosdijweg 37 in Ede. De open dag begint om 14.00 uur en duurt tot 20.00 uur. Er is een gevarieerd programma met gezellige activiteiten voor jong en oud.

Eerdere jaren was de traditie dat de open dag op de derde zaterdag van juni gehouden werd. Dit jaar is gekozen voor de woensdag, omdat er op deze zaterdag en de andere zaterdagen in juni en juli veel andere activiteiten gepland staan in Ede. ,,Aan de gezelligheid van de dag zal niet veel veranderen. Er is voor elk wat wils.''

Zo zijn er oude ambachten te bekijken, zoals mandenvlechten, touwvlechten en honing slingeren. De kinderen kunnen zich vermaken met een ritje op de pony, knutselen en schilderen of lekker springen op het luchtkussen. Ook zijn er diverse verkoopkraampjes en kunnen de dieren volop geknuffeld en geaaid worden.

Dit jaar worden de schapen helaas niet geschoren. Vanwege de warmte die al is geweest, hebben ze hun wintertrui alvast uitgedaan. Evenals voorgaande jaren is er ook een kraam met spullen die gemaakt zijn door medewerkers en vrijwilligers van de boerderij. Met de verkoop van deze producten en de verkoop van openhaardhout, hopen we weer nieuwe materialen en dieren aan te kunnen schaffen.

Kinderboerderij de Proosdij maakt deel uit van ’s Heeren Loo. Deze organisatie biedt op verschillende plekken in Nederland ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Van ambulante zorg bij onze cliënten thuis tot 24-uurs opvang op onze woonlocaties. Van dagbesteding in de vorm van ontspanning, sport en recreatie tot werken in een bedrijf.

Voor meer informatie over ’s Heeren Loo kunt u kijken op www.sheerenloo.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie