Start derde Waldhoorntocht

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Er is volgens de Otterloër één beperking of de Solextocht wel of niet doorgaat. ,,Dat hangt van het weer af. Als het heel slecht is, starten we niet. Als het riempje niet goed zit, slipt de motor. Een tijdje geleden had je dat bij andere tocht. Toen ben ik maar gestopt. Als het slecht is, stap je ook niet op de racefiets.”

‘Je ziet Solexen bijna niet meer op de beurzen’ OTTERLO - De derde Waldhoorntocht voor Solexen staat voor zondag 5 juli geprogrammeerd. De deelnemers kunnen zich vanaf 10.00 uur opgeven bij restaurant De Waldhoorn aan de Arnhemseweg in Otterlo. ,,We vertrekken met z’n allen om half elf. Het inschrijfgeld is tien euro,” zegt organisator Hans van Baalen.

In 2008 toerden de dertig deelnemers in de richting van Harderwijk over een afstand van 81 kilometer. Dit jaar verwacht Hans Van Baalen meer deelnemers, omdat de Solexclubs uit Limburg en uit de Betuwe ook mee rijden. 5 juli maken de deelnemers een ritje in de richting van Ugchelen, Asselt en Radio Kootwijk. Na een lunch, bij het inschrijfgeld inbegrepen, ‘knarren’ de Solexen naar Kootwijkerbroek. Vanuit Barneveld gaat de meute via de Driesprong weer terug naar startplaats in Otterlo.

Volgens Van Baalen belooft het een mooie rit te worden. Vanuit de organisatie rijdt iemand voor de stoet en iemand achter de stoet. ,,Ook hebben we dit keer begeleiding van iemand op een motor. Achter de stoet rijdt een bezemwagen, waarop een aantal reserve Solexen staat.” De Solex wordt steeds populairder, weet Van Baalen. Zelf heeft de Otterloër, die Solexen aan groepen verhuurt, een twintigtal van de in de vijftiger en zestiger jaren populaire bromfietsen. ,,Vroeger kon je overal Solexen kopen voor een paar tientjes. Nu zie je ze bijna niet meer op beurzen. Als ze er wel zijn, betaal je zo vijf- of zeshonderd euro voor een Solex.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie