'Stadspoort moet een gezellig winkelcentrum zijn'

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Winkelcentrum Stadspoort vormt een verbinding tussen de wijken Maandereng en Rietkampen. In 1995 werd het winkelcentrum aangelegd met inmiddels een twintigtal ondernemers. Voorzitter van de winkeliersvereniging is Peter Jan Meevis, van boekhandel Bruna. ,,De meeste ondernemers zijn hier vanaf het eerste uur gevestigd en binnenkort vestigen zich hier ook de HEMA en een vlaaienwinkel."

,,Ondanks alle concurrentie is men hier zeer honkvast, in de loop van de jaren is er weinig verloop geweest", gaat Meevis verder. ,,De Rietkampen en Maandereng zijn vaste woonwijken met hun eigen karakter en als voordeel dat ze hier dichtbij kunnen winkelen. Voordeel is natuurlijk dat men hier ook overdekt kan winkelen."

,,Als ondernemersvereniging trekken we ook regelmatig aan de bel als het gaat om het organiseren van activiteiten. In mei was er een grote voorjaarsmarkt met een zestigtal standhouders die druk werd bezocht. In het najaar komt er in september een grote najaarsmarkt met veel aanwezige standhouders en activiteiten voor de kinderen."

Gezellig

,,Wat bij ons voorop staat is dat de Stadspoort een gezellig winkelcentrum moet zijn. Dat proberen we door het aantrekkelijk aan te kleden en daarnaast staat de service van de ondernemers op een hoog peil. Het publiek moet zijn geld op een prettige manier kunnen uitgeven, dat valt samen met kwaliteit en service. Onlangs zijn de filialen van de Rabobank en de ABN/AMRO bank gesloten, maar de pinautomaten zijn gebleven. De verlaten panden worden opgevuld door de HEMA die binnenkort de deuren hoopt te openen."

,,In het pand van de kaashandel, die onlangs de winkel verliet, komt waarschijnlijk een vlaaienwinkel, de Belgische Bonbons die daar werd verkocht gaan naar Florado. Op dit moment staat er één pand leeg, maar daar hebben zich al diverse gegadigden voor gemeld als blijk dat het winkelcentrum in trek is en men er graag is vertegenwoordigd", aldus de voorzitter.

Gratis parkeren

,,Als winkelcentrumvereniging hebben we regelmatig overleg betreffende de gang van zaken. Daaruit komen regelmatig suggesties naar voren betreffende het organiseren van activiteiten en interne zaken. Elke ondernemer is hier automatisch lid van de winkeliersvereniging en kan over alle zaken mee beslissen. Door de grote verscheidenheid van winkels is het hier voor het publiek prettig winkelen en daarbij ook nog eens gratis parkeren. Dit in tegenstelling tot de meeste winkelcentra waar men betaald moet parkreen."

,,Kijkend naar de toekomst zal er hier best eens gerenoveerd gaan worden. We zullen met de tijd mee moeten, daar ontkomt men niet aan. Een aantal ondernemers heeft zich in de loop van de jaren al aangepast en er zullen er zeker nog volgen", besluit voorzitter Peter Jan Meevis.

De Stadspoort

www.stadspoort.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie