Twintig jaar kapsalon Hendriksen

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Jaap Hendriksen begon op 1 juli 1989 als zelfstandig ondernemer met een dames- en heren kapsalon. Met nadruk laat hij weten zonder afspraak te werken.

Voor hij de stap maakte naar het zelfstandig ondernemersschap was hij acht jaar werkzaam in het kappersvak. ,,Mijn drijfveer was altijd ooit eens voor mijzelf te beginnen en op een gegeven moment dacht ik 'nu moet het maar eens gebeuren'. Toen ik werkzaam was in Ede zag ik veel klanten uit Lunteren en toen dacht ik wel eens daar moet ik iets beginnen."

Acht kapsters

Op 't Nieuwe Erf kwam een pand vrij en daar is Hendriksen begonnen. ,,Vijftien jaar later ben ik verkast naar de huidige locatie op de Oranjelaan. Het was zo dicht bij 't Nieuwe Erf dat we met een winkelwagen van de super aan de overkant, die net tegen over ons is gevestigd, zijn verhuisd. Toen ik van start ben gegaan als zelfstandig ondernemer heb ik één kapster aangenomen en inmiddels werken er acht kapsters in de kapsalon."

Volgens Jaap is er de laatste jaren veel veranderd in het kappersvak. ,,De kleurtechnieken zijn de meest opvallende verandering. Er zijn meerdere kleuren die in combinatie met elkaar worden aangebracht zoals de high lights en low lights. Wij zijn ook constant met ons vak bezig door middel van trainingen via Goldwell. Tegenwoordig is ook het straatbeeld heel bepalend. Wat men ziet om zich heen is mode bepalend en wil men ook hebben."

Goldwell

Maar Goldwell komt ook met nieuwe trends die worden gevormd door een eigen team. Hendriksen: ,,Wij krijgen regelmatig personen die om een kapadvies vragen. Voor ons is dan het allerbelangrijkste te luisteren naar wat een klant niet wil. Dat is ook van toepassing als het gaat om kleuren. Door het geven van een advies proberen wij er achter te komen wat de klant wel wil. Door het geven van een goed en juist advies en het leveren van hoogwaardige kwaliteit bouw je een goede band op met de klanten."

Wat betreft de producten werkt Jaap Hendriksen Haarmode uitsluitend met producten van Goldwell. ,,Die bevallen ons uitermate goed. De begeleiding van Goldwell is optimaal te noemen als er nieuwe producten uitkomen. Een van onze specialiteiten is te luisteren naar de klanten. In mijn beleving gaat daarin wel eens iets mis. Door niet goed te luisteren kunnen er misverstanden ontstaan waardoor een klant minder tevreden de deur uit zou kunnen gaan."

Niet op afspraak

,,Wij onderscheiden ons ook door niet op afspraak te werken, dat geldt voor alle soorten behandelingen. Veel van onze klanten ervaren dit als prettig, soms moet men wel eens even wachten, maar men komt altijd aan de beurt. Bij een afspraak maken moet men soms drie dagen wachten, en dat vindt men ook niet altijd prettig", besluit Jaap.

Jaap Hendriksen Haarmode

Oranjestraat 6 Lunteren

Tel. 0318-485757

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie