John Cauwenberg lid in de Orde van Oranje Nassau

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - John Cauwenberg (71) uit Ede is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Loco-burgemeester Wilke Dekker van Ede heeft hem op woensdag 17 juni 2009 de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding. De uitreiking gebeurde tijdens de jaarlijkse vrijwilligersavond van buurthuis de Meerpaal in Ede-Zuid.

Cauwenberg heeft zich langdurig en op zeer intensieve wijze ingezet voor de inwoners van de wijk Ede-Zuid. Hij heeft bijzondere verdiensten op gebied van sport, buurtwerk en wonen. Zijn verdiensten hebben een uitstraling naar de lokale samenleving.

De Meerpaal

De Edenaar werkt al lange tijd als vrijwilliger op maatschappelijk terrein. Sinds 1990 is hij actief voor buurthuis De Meerpaal, een ontmoetingsplaats en activiteitencentrum voor jonge en oude inwoners in de wijk Ede-Zuid. John Cauwenberg verricht barwerkzaamheden, verzorgt het onderhoud van het gebouw, verricht diverse hand- en spandiensten en helpt mee bij de organisatie van activiteiten.

Sjoelvereniging

Daarnaast was Cauwenberg een periode van 17 jaar voorzitter van sjoelvereniging Eureka en 15 jaar penningmeester van de bewonerscommissie van flatgebouw De Brugge, gelegen aan de Van der Hagenstraat in Ede-Zuid.

foto:

Loco-burgemeester Wilke Dekker spelt Cauwenberg de onderscheiding op.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie