Sector Welzijn Ouderen wil samenwerken met Medewerker en Welstede

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Sector Welzijn Ouderen Ede (SWO) is sinds 2005 een onderdeel van Kruiswerk West-Veluwe (KWV). KWV heeft de intentie om SWO over te dragen en is daarom in gesprek gegaan met Stichting De Medewerker en Welstede Welzijnsgroep. De gesprekken gaan in samenwerking met de gemeente Ede. De streefdatum van de eventuele overdracht is 1 januari 2010.

De aanleiding voor de overdracht/ herpositionering van SWO is een reorganisatie binnen KWV. KWV gaat zich volledig toeleggen op Verpleging en Verzorging en Jeugdgezondheidszorg maar wil nauw samen blijven werken met welzijn.

Sector Welzijn Ouderen heeft als doel ouderen vanaf 55 jaar zo actief mogelijk aan de samenleving te laten deelnemen en de zelfredzaamheid (zoals het zelfstandig wonen) te bevorderen. Dit doet SWO door meerdere diensten en activiteiten aan te bieden. SWO biedt welzijnsactiviteiten, informatie, advies en voorlichting aan ouderen, maaltijdvoorzieningen, personenalarmering en cursussen in de gemeente Ede. SWO heeft verschillende steunpunten waar ouderenwerkers spreekuur houden en waar diverse activiteiten plaatsvinden. Bij SWO zijn ruim 250 vrijwilligers actief die zich inzetten voor de ouderen in de wijken. Het Steun- en informatiepunt Mantelzorg valt ook onder SWO.

Kruiswerk

Kruiswerk West-Veluwe (KWV) is een ISO/HKZ-gecertificeerde specialist in zorg en welzijn voor iedereen die in de eigen vertrouwde woon-/leefsituatie zorg en begeleiding wenst en/of nodig heeft.

KWV biedt jeugdgezondheidszorg, verpleging en verzorging thuis in Ede, Wageningen en Renswoude, preventieactiviteiten, dagactivering, cursussen, servicediensten aan huis, uitleen, verhuur en verkoop van hulpmiddelen, Zorgwinkels in Barneveld, Ede, Nijkerk en Wageningen, welzijn ouderen in Ede (Sector Welzijn Ouderen), mantelzorgondersteuning in de Gelderse Vallei, WoonZorgHuis Eureka in Otterlo en Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord in Oosterbeek. KWV heeft ongeveer 40.000 leden. Bel voor meer informatie de Zorgcentrale, (0318) 65 07 77.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie