Wereldwinkel wint eerste prijs etaleerwedstrijd

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - In het kader van haar vijftigjarig bestaan organiseerde Fair Trade Original een etaleerwedstrijd voor Wereldwinkels. Doel was om een zo mooi mogelijke presentatie van Fair Trade Original producten in de winkel of etalage vast te leggen. Extra werd gelet op de combinatie tussen levensmiddelen en andere producten als servies, glaswerk en cadeauartikelen. Wereldwinkel Ede won met de inrichting van haar etalage overtuigend de eerste prijs.

Het juryrapport spreekt van een verrassende en speelse etalage: ‘Je blijft stilstaan om te kijken. En dat is de bedoeling van een etalage. De kleuren en materialen zijn goed op elkaar afgestemd, ook in combinatie met de rest van de winkel. Het geheel zit er fris en fruitig uit.’

Tijdens een feestelijke bijeenkomst mochten twee vertegenwoordigsters van de Wereldwinkel Ede de prijs in ontvangst nemen van niemand minder dan Ramon Beuk. Deze topkok maakte afgelopen jaar meerdere reizen naar de handelspartners van Fair Trade Original in ontwikkelingslanden, en stelde op basis daarvan zijn nieuwe kookboek samen met als titel Wat van Fair komt… De groep van dertig vrijwilligers van Wereldwinkel Ede won met de deelname aan de etaleerwedstrijd een kookworkshop in de kookstudio van Ramon Beuk.

,,Wereldwinkel Ede laat met haar presentatie zien een zeer eigentijdse winkel te zijn waar consumenten terecht kunnen voor een breed assortiment eerlijk ingekochte producten. Nu fairtrade producten een snelle opmars maken op de winkelschappen én in de voorkeur van de consument, vormt deze winkel een belangrijke troef voor winkelend Ede'', aldus een medewerker.

Foto:

De prijsuitreiking door Ramon Beuk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie