De Medewerker: ,,Aan wie geeft ú een compliment?''

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De Medewerker, centrum voor vrijwillige inzet in Ede, nodigt mensen uit hun favoriete vrijwilliger aan te melden voor het Rabobank Lokaal Compliment. Een deskundige jury zal uit de voorgedragen kandidaten drie vrijwilligers nomineren waaruit de Edese bevolking de winnaar kiest.

Eens in de twee jaar wordt het Lokaal Compliment - dat gesponsord wordt door de Rabobank Vallei en Rijn - uitgereikt. Het doel van de prijs is het uiten van waardering voor vrijwilligers, het erkennen van de waarde van vrijwilligerswerk voor de samenleving en het stimuleren en aanmoedigen van vrijwilligers.

Organisaties, maar ook individuen kunnen hun ‘ideale vrijwilliger’ aanmelden. Iemand van wie men vindt dat deze persoon absoluut een prijs verdient voor zijn of haar inzet voor de samenleving. Evelien Peters, projectleider bij De Medewerker hierover: ,,Voorgaande jaren konden alleen projecten genomineerd worden. Dit jaar hebben we gekozen voor personen om op die manier het vrijwilligerswerk ook een gezicht te geven.''

Vrijwilligersfeest

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Edes Vrijwilligersfeest op 5 november in de Reehorst. Op dit feest zijn alle vrijwilligers uit de gemeente Ede van harte welkom. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 1000 euro en een oorkonde. Omdat de prijs wordt uitgereikt aan een persoon, dient deze bij zijn of haar nominatie bekend te maken aan welk project in de gemeente Ede hij of zij dit geldbedrag wil schenken. De winnaar zelf ontvangt een olifantentrofee, het Edes symbool voor vrijwillige inzet.

Criteria

Om in aanmerking te komen voor de prijs gelden een aantal criteria, onder meer dat de vrijwilliger in de gemeente Ede woont en dat de vrijwilligerswerkzaamheden in de gemeente Ede uitgevoerd worden. De vrijwilliger mag geen vergoeding ontvangen die hoger is dan de maximale vrijwilligersvergoeding (1500 euro per jaar). Verder moet de genomineerde ermee akkoord gaan dat hij of zij in de krant komt.

Aanmelding kan plaatsvinden via een aanmeldingsformulier dat is te vinden op de website www.demedewerker.nl of dat opgehaald kan worden bij De Medewerker, Stationsweg 109 in Ede. Ook voor meer informatie kunt u op de website van De Medewerker terecht.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie