Studenten ontwikkelen spel over Virtuele Stad Rhenen

26 juni 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Vier studenten van de Middelbare Beroepsopleiding (MBO) game design van het ROC A12 uit Ede ontwikkelden als afstudeeropdracht een computerspel in de Virtuele Stad Rhenen. Deze virtuele historische stad wordt gebouwd door de werkgroep Virtueel Rhenen, onderdeel van de Historische Vereniging Oudheidkamer Rhenen en Omstreken (HVOR).

Het spel is gebaseerd op het mysterieuze feest dat in 1665 op het Koningshuis plaatsvond en speelt zich af op de Vismarkt. Een PABO student van de Christelijke Hogeschool Ede ontwikkelde daarbij lesmateriaal voor groep 7 en 8 van het basisonderwijs. Voordat de definitieve versie van het computerspel werd afgerond, is het getest bij de eerstejaars leerlingen van scholengemeenschap Pantarijn in Rhenen en in groep 8 van een basisschool.

De werkgroep Virtueel Rhenen stelt het op prijs als de studenten hun game formeel overhandigen aan de voorzitter van de HVOR, de heer W.A. van Ommeren tijdens een bijeenkomst in museum het Rondeel in Rhenen. Deze formele overdracht vindt plaats op donderdag 2 juli van 14.00 u tot 16.00 uur.

Na een korte inleiding over deze unieke samenwerking, presenteren de studenten zich in hun rol van ontwikkelaar/onderzoeker en geven een demonstratie van het spel.

Na het officiële gedeelte mag het spel gespeeld worden door jong en oud, leerlingen vanuit de doelgroep, en genodigden. Uiteraard onder het genot van een drankje.

Contact en informatie: email: mail@stadrhenen.nl, internet: www.stadrhenen.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie