Jeugddammers DES tweede van Nederland

27 juni 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - In Huissen werd zaterdag het NK sneldammen voor jeugdteams gehouden. DES had zich met twee viertallen ingeschreven. Het eerste viertal bestond uit Harmjan en Arwin Lammers, Gerlinda Schaafsma en Melanie Voskuil. Het tweede viertal kende de namen Matthias de Kruijf, Henk Jongbloed, Dennis Bos en Joan Evers

Beide teams begonnen met een overwinning. DES 1 zegevierde met 8-0 van de PWG's uit Gravenpolder. Het tweede Lunterse team won met 5-3 van O.G. uit Drachten. In de tweede ronde werd het Lunterse onderonsje nipt met 5-3 gewonnen door het eerste kwartet.

In ronde nummer drie versloeg DES 1 met 7-1 het D.E.Z./NKGZ uit Hattemerbroek. Een ronde verder was er de topper tegen het eveneens ongeslagen WSDV 1 uit Wageningen. DES 1 wist van deze grote favoriet voor de titel met 5-3 te winnen.

Melanie Voskuil won in een voordelige stand op de klok van Jannes Kromhout. Harmjan en Arwin Lammers speelden beiden remise tegen Jesse van Beek en Gerben Steenbergen. Gerlinda Schaafsma wist in een dammen eindspel Jan Groenendijk fraai op remise te houden.

Hierna volgden drie overwinningen van 8-0 tegen SNA-VB1 2 en 7-1 op Reeuwijk. Het Lunterse viertal kwam in de achtste ronde goed weg tegen de thuisclub VBI Huissen 1 met een 4-4 gelijkspel. In de negende ronde liet DES een belangrijk punt liggen tegen de nummer vier VGO uit Hoornaar. Voskuil won, Schaafsma en Harmjan Lammers speelden gelijk, terwijl Arwin Lammers in een overmachteindspel onderuit ging. WSDV 1 won wel en kwam hiermee op gelijke hoogte met DES 1.

De laatste ronde zorgde DES 2 nog bijna voor een spannende ontknoping. DES 1 won met 6-2 van WSDV 2 en moest nu wachten wat WSDV 1 deed tegen DES 2. Henk Jongbloed was te sterk voor Gerben van Steenbergen. Dennis Bos en Joan Evers verloren van Jan Groenendijk en Jannes Kromhout. De Kruijf kon net niet winnen van Jesse van Beek, waardoor WSDV met 3-5 aan het langste eind trok.

Het gevolg was nu dat de titel werd beslist op basis van weerstandpunten. WSDV 1 bleek vier weerstandpunten meer te hebben dan het eerste viertal van DES 1. Maar ook met de tweede plaats kan het jeugdteam terugkijken op een uitstekende afsluiting van het lange damseizoen. Het tweede viertal behaalde een verdienstelijke tiende plaats met 10 punten uit 10 wedstrijden.

Persoonlijke scores DES 1

1. Melanie Voskuil 10-17. 2. Gerlinda Schaafsma 10-16. 3. Harmjan Lammers 10-15 4. Arwin Lammers 10-14.

Eindstand NK sneldammen voor jeugdteams

1. WSDV 1 - Wageningen 10-18 118 weerstandspunten

2. DES 1 - Lunteren 10-18 114 weerstandpunten

3. D.E.Z./NKGZ - Hattemerbroek 10-16

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie