'FCW-dag' in stadion de Wageningse Berg (+ video)

29 juni 2009 om 00:00 Nieuws

WAGENINGEN - Bij elke activiteit die in het kader van FC Wageningen wordt georganiseerd, zal de discussie weer oplaaien. ,,Houdt er nu eindelijk eens mee op”, aldus de sceptici. ,,Geweldig, want die herinnering mag nooit verloren gaan”, aldus de verstokte fans. Voor beiden is misschien wat te zeggen, maar als je de gedrevenheid van de organisatie meemaakt ben je heel snel ‘om’. FC Wageningen leeft nog steeds en misschien wel als nooit tevoren.

door Dick Martens

Eén van die gedreven leden van de Vereniging Vrienden Stadion De Wageningse Berg is Gerard Brussen en hij legt uit waarom deze 'FCW-dag' komende zaterdag wordt gehouden en wat de waarde hiervan is. ,,Het wordt een drukke, maar zeer gevarieerde dag”, steekt Brussen van wal. En wat volgt is een monoloog van de liefde voor de FC en het feit, dat hij daar zeker niet alleen in is.

,,Wij wilden allereerst de FC Wageningen dag weer op de Berg laten plaats vinden. En hoewel de verloedering daar steeds meer heeft toegeslagen is het er zeker nog verantwoord. Ten tweede moest er weer gevoetbald worden en ten derde moet het die dag een ontmoetingsplaats worden voor supporters, sympathisanten en oud Wageningen voetballers en trainers. Ook niet onbelangrijk is, dat wij de opbrengst van deze dag beschikbaar zullen stellen aan ‘het Droomhuis’ in Wageningen, een woonhuis voor meervoudig gehandicapte kinderen.”

Droomhuis

Vooral in de categorie oud spelers en trainers scoorde Brussen op voorhand al hoog. ,,Het vele uren telefoneren is zeker de moeite waard geweest. Er zijn nu al meer dan zestig spelers en trainers die hun komst hebben aangekondigd. En daar zijn illustere namen, zoals de trainers Frits Korbach, Maarten Vink en Nol de Ruiter bij. Maar ook spelers als Dick Schoenaker, Gerdo Hazelhekke en Cees Lok om er maar eens een paar te noemen, zullen er zijn”.

,,Bij voorbeeld een Frits Korbach wilde koste wat kost komen en zo waren er velen. Ook zullen er spelers zijn die de wedstrijdjes tussen de D en E-pupillen van de Wageningse verenigingen (ONA ’53, WAVV, SKV en Wageningen 1911, spelen een 4 tegen 4 competitie) gaan fluiten.”

Maar niet alleen zal er gevoetbald worden, want ook muziek zal over de Berg schallen. Maar het klapstuk van de dag zal de veiling van bijzondere voetbalattributen worden. Een kleine greep: een gesigneerd Ajax-shirt (seizoen 2009/2010), een Nederlands elftal shirt van Frank de Boer, shirts van Peter Wisgerhof (die ook aanwezig zal zijn) en van Cees Lok uit zijn Wageningen tijd. Tussendoor geeft Henk van Ettekoven (oud scheidsrechter en FC Wageningen bestuurslid) nog een lezing.

,,Wij willen met deze dag laten zien, dat FC Wageningen nog springlevend is en tevens een signaal richting Wageningse politiek afgeven, dat na relatieve radiostilte er weer eens (echte) actie tot behoud van dit moois moet worden ondernomen”, besluit Brussen zijn FC Wageningen monoloog.

* Kijk voor het volledige programma op: www.stadiondewageningseberg.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie