Original Fenntaler Musikanten voor derde maal op rij Europees Kampioen

2 juli 2009 om 00:00 Nieuws

VEENENDAAL - De Egerländerkapel Die Original Fenntaler Musikanten is tijdens de Europese Kampioenschappen voor blaaskapellen, die het afgelopen weekeinde in de Tsjechische hoofdstad Praag plaatsvonden, voor de derde maal in successie winnaar in de Oberstufe geworden. De Oberstufe is de hoogste divisie voor amateur gezelschappen. Met 90.78 pnt. moesten de Fenntalers slechts in twee professionele kapellen hun meerdere erkennen, waardoor zij een fantastische derde plaats in het totaalklassement wisten te behalen.

Aan deze tiende EK namen 25 kapellen deel uit Duitsland, Zwitserland, Italië, Tsjechië en Nederland. De prestatie van de OFM krijgt extra glans, omdat zij het in de Oberstufe op moesten nemen tegen drie kapellen uit het gastland Tsjechië, het land waar de Egerländermuziek haar oorsprong vindt. Groot was dan ook de vreugde, toen bleek dat 'de Hollanders' met de hoogste eer gingen strijken, en dat met maar liefst vier punten verschil met de Tsjechische favoriet Kamarádi Musikanti.

Onder leiding van Kapelmeester Chris Kok moest een programma van vijf werken ten gehore worden gebracht, dat werd beoordeeld door een vijfkoppige internationale jury van blaasmuziekspecialisten.

Als laatste werk hadden de Fenntalers gekozen voor de bekende maar moeilijke Florentinermarsch van de Tsjechische marsenkoning Julius Fucik. Hiervoor beloonde de volle zaal van het Cultuurhuis aan de Moldau de kapel en haar kapelmeester met een langdurige staande ovatie.

In haar juryrapport roemde de jury de kapel om haar fraaie totaalklank, ritmische precisie en haar grote muzikale beleving.

Naast deelname aan het EK hebben Die Original Fenntaler Musikanten ook nog twee concerten gegeven op bijzonder mooie locatie’s in de gouden stad Praag.

Tijdens deze succesvolle reis werd de kapel vergezeld en ondersteund door een grote groep trouwe fans.

Meer informatie, evenals vele foto’s en de totale uitslag is te vinden onder www.fenntaler.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie