Ferry van Dipten verbetert clubrecord meerkamp Climax

6 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Ferry van Dipten heeft afgelopen weekend in Zaanstad een sterk bezette meerkamp gewonnen. Met een totaal van 5281 punten op de 9-kamp verbeterde de Climax-atleet tevens het zeven jaar oude clubrecord voor junioren B van Paul Bolks.

Van Dipten stond vanaf het eerste onderdeel, de sprint, aan kop van het klassement en heeft deze niet meer afgestaan. Uiteindelijk beëindigde hij de tweede dag met 5281 punten. De Climax atleet bleef daarmee zijn naaste concurrent zo’n 250 punten voor. Met dit resultaat komt de Edenaar op de zesde plaats van de nationale ranglijst van dit jaar.

In Zaanstad verbeterde Ferry van Dipten ook zijn persoonlijk record (PR) op de sprint, de 1500 meter, het polsstokhoogspringen, het hoogspringen, het kogelstoten, het discuswerpen en het speerwerpen. De meest opvallende verbeteringen waren bij het polsstokhoogspringen, waar hij voor het eerst in een wedstrijd over 3,40 meter sprong, en bij het hoogspringen waarbij Ferry zijn PR met 15 cm tot 1,80 meter verbeterde. Bij het verspringen, één van zijn sterke onderdelen, liet hij dit keer punten liggen. Al met al een knappe prestatie van de jonge Climax-atleet.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie