22 jongeren uit Ede opgepakt

7 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie in Ede heeft na een onderzoek van een half jaar 22 jongeren aangehouden op verdenking van het plegen van verschillende strafbare feiten, waaronder 20 woninginbraken, 18 bromfietsdiefstallen en 15 auto-inbraken dit jaar en vorig jaar. De verdachten worden ervan verdacht de feiten, in wisselende samenstelling, te hebben gepleegd. Van de 22 zijn er 13 voorgeleid bij de Rechter Commissaris. De leeftijd van de voorgeleide personen ligt tussen de 13 en 18 jaar. Zij zijn allen woonachtig in de gemeente Ede.

Bij de aanhouding begin december vorig jaar van enkele personen in Ede, werden verschillende gestolen goederen aangetroffen. Naar aanleiding hiervan werd in december vorig jaar, door een politieteam van het district West-Veluwe Vallei, een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek werd vorige maand afgerond en bracht meerdere strafbare feiten aan het licht waarvoor sinds december vorig jaar 22 verdachten zijn aangehouden. Op dit momenten zitten er geen verdachten meer in hechtenis (enkelen zijn onder voorwaarden geschorst uit de voorlopige hechtenis). Door het onderzoeksteam zijn in totaal 33 verdachten gehoord, waarvan 29 minderjarigen.

Gedurende het onderzoek hebben meerdere verdachten bekennende verklaringen afgelegd. Naast de woninginbraken, bromfietsdiefstallen en auto-inbraken, wordt de groep ook verdacht van een diefstal uit een school gepleegd in november vorig jaar, brandstichting van een auto in september vorig jaar, vernieling van een invalide voertuig gepleegd in oktober vorig jaar en vernieling van een auto in oktober vorig jaar. Een gedeelte van de buit is teruggevonden en inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaars. Het onderzoek is afgerond. Het Openbaar Ministerie beslist over het al dan niet vervolgen van de verdachten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie