Uitstel betaald parkeren bij station

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De invoering van betaald parkeren bij het station Ede-Wageningen wordt - vanwege de kosten - uitgesteld totdat er een nieuw station wordt gebouwd. Wel wil de gemeente het stukje groen tussen de fietsenstalling en appartementencomplex De Witte Hinde aan de Stationsweg snel gaan benutten als alternatieve parkeerplaats, goed voor ongeveer 125 auto's.

,,Het is een onbenut stuk grond, waar kantoren zouden komen, maar daar is nu de animo te laag voor'', licht wethouder Peter van 't Hoog toe over de nieuwe parkeerplaats. Het parkeerterrein op de Enkabadlocatie krijgt een beperkte opknapbeurt en er wordt onderzoek gedaan naar nog meer parkeergelegenheid. Mocht na de toekomstige verhuur van de Mauritskazerne nog parkeerruimte overblijven, dan kan dit ook ingezet worden. Naar verwachting zal dit zeer beperkt zijn.

Vergunning

In de omgeving van het station wordt ook vergunningparkeren ingevoerd. Dit gebeurt op die plekken waar een meerderheid van de bewoners voorstander is; meestal zijn dat mensen die dichtbij het station wonen. Dit kan niet per huishouden geregeld worden, maar moet per straat beslist worden. Aan de noordzijde van het spoor zullen de blauwe zones (tijdelijk parkeren met een schijf) in overleg met bewoners van de Keetmolenwijk omgebouwd worden tot vergunningengebied (van 10.00 tot 14.00 uur van maandag tot en met zaterdag).

Voor het winkelgedeelte van de Parkweg wordt een blauwe zone ingesteld voor bezoekers van winkels. Dit geldt van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. De maximale parkeerduur is dan anderhalf uur. Op de Parkweg tussen het station en de Nassaulaan wordt van oost naar west bovendien eenrichtingverkeer ingevoerd. Ook op de Willem Witsenlaan en de Anton Mauvestraat kan het verkeer straks ook maar in één richting rijden. Mogelijk wordt dit tevens bij de Jan Linsestraat ingevoerd.

Glasvezelkabel

De wethouder verklaart dat forse investeringen (tussen een half á één miljoen euro) nodig zouden zijn om betaald parkeren nu al in te voeren, zoals de aanleg van een glasvezelkabel tussen de gemeentelijke meldkamer en het parkeerterrein. Omdat binnen drie jaar met de bouw van een nieuw station kan worden begonnen is hiervan afgezien. Om de overlast van het parkeren te verminderen, worden de genoemde maatregelen genomen. Er is namelijk een tekort aan parkeerpIaatsen bij het station, waardoor mensen hun auto in de omliggende straten plaatsen.

* Een deel van het bewuste gebied, met onder meer de Parkweg en aan de andere zijde van het spoor een deel van het terrein waar een nieuwe parkeerplaats komt voor 125 auto's.

* Het station Ede-Wageningen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie